lördag 21 november 2009

Kli i fotbollsfötterna


Förra helgen var jag i Malmö. Det är svårt att inte bli fascinerad över stans go och framåtanda. Här rusar man framtiden till mötes med öppna armar och är stolt över de senaste årens utveckling med Bo01, Västra hamnen, Citytunneln, Malmö Arena, Turning Torso, Öresundsbron osv.

En pikant nyhet är deras nyanlagda puckelbollplan som hade invigning just förra helgen. En liten bullig konstgräsplan med ojämna former och lustiga mål där alla som har lust kan spela fotboll på annorlunda vis.

Jag har återvänt i tanken många gånger sedan förra helgen till puckelbollplanen. Så genialt att med humor ändra förutsättningarna för spontan aktivitet. Här kommer det inte med säkerhet utkristalliseras vem som är stjärna på "riktig" fotboll, far bollen iväg över sidolinjen kan det lika gärna bero på en gupp i planen som på min oförmåga..

Det är inte utan att det kliar även i mina avsomnade fotbollsfötter!

Kanske något också för Värmdö?

Sydsvenska dagbladet bjuder på ett videoreportage som visar hur det går till i praktiken liksom en intervju med upphovsmannen till idén, konstnären Johan Ferner Ström.

1 kommentar:

Lennart Karlsson sa...

Underbart! Idrotten behöver inte alltid ha olympiska förebilder när det gäller planer och regler. Jag kommer ihåg en fotbollsplan på en fjällsluttning i Norge där barnen hade gjort egna regler för att det skulle bli så rättvist som möjligt. Fram för mer lek.