tisdag 24 augusti 2010

Igår&idag. Och ungdomslistan som kommit ut!

Dagarna rinner på i en farlig fart och varenda vaken minut ångar det om. Ja, så känns det faktiskt. Igår var det "hästutmaning" där kommunens partiledare inbjöds av vår gruppledare Lars att visa vad de gick för när det gäller ledarskap.

Kvällskvisten tillbringade tretton dörrknackare i Charlottendal och Farstadal. Jag och gode kollegan Ulf hälsade på hos Värmdöborna i Kvarndammsringen. Många och långa samtal blev det så vi måste återvända för att besöka resten av husen. En tydlig gemensam nämnare är kritiken mot att förskolan i Charlottendal inte byggts trots löften om det före förra valet. Nu sliter familjerna för att hinna med hämtningar och lämningar kors och tvärs. En mamma till fyra barn beskrev vedermödorna med att lämna ett barn i Munkmora, det andra i Ekedal med två små hemmavarande som ska transporteras med. Försök det utan bil..

Bristen på lekplatser i Gustavsberg kritiseras också nästan oavsett vilket område vi knackar dörr i. Kommunfullmäktige fattade beslut om att bygga en lekplats och pengar är anvisade. Trots att besluten togs för flera år sedan så händer.. INGENTING.

Får vi väljarnas stöd är det en sak jag skulle vilja se förverkligat inom 100 dagar. En attraktiv lekplats centralt i Gustavsberg.

Idag har sjutton tuffa, arga, coola, vassa, smarta, laddade ungdomar berättat för omvärlden att de vill vara med. Att de kandiderar till Värmdös kommunfullmäktige för att göra Värmdö till en bättre ungdomskommun. De har visat att de menar allvar och presenterar förslag inom många olika politikområden. Argast tror jag att de är över bristen på bostäder för unga i kommunen. Det manifesteras med en tältaktion idag till imorgon utanför Runda Huset.

Jag tippar att vi kommer få se flera av ungdomskandidaterna på de sammetsklädda sätena i Gustavsbergsteaterns stolar i höst. Att de kommer att bli fullmäktiga!

Någon av journalisterna frågade om vi som kandiderar på den andra "vanliga" listan inte ser ungdomslistan som en konkurrent, som ett hot?

Vilket parti skulle känna sig hotat av att man kan attrahera sjutton(!) engagerade valarbetare som vill motivera första- och andragångsväljare att ta just en s-valsedel?

Jag hoppas och tror de kammar storslam. Min röst kommer de definitivt att få!

Kvällens dörrknackning i Stavsnäs var en trevlig avslutning på arbetsdagen. Gör något åt Stavsnäsvägen, fixa grovsopsfrågan och förbättra lägenhetsunderhållet är tre konkreta, återkommande frågor vi stöter på, både när vi knackar på i flerbostadsområdet och i villaområdet.

Inga kommentarer: