onsdag 25 augusti 2010

Ungdom(s)-lista i Värmdö!


Igår presenterade sig sjutton ungdomar i Värmdö som kandiderar till Värmdös kommunfullmäktige.

Yngst är förstanamnet, Malin Ekroth 18 år, och äldst är ankarnamnet på plats 17, Andrine Winther, 33 år. Genomsnittsåldern är 24 år och kandidaterna kommer från både Ingarö, Värmdö och Gustavsberg.

Ungdomarna driver en mängd olika frågor som alla tar sikte på att göra Värmdö till en bättre ungdomskommun. Som gör det möjligt att bo kvar här om man vill. Som planerar för sina unga. Bostäder, kommunikationer, utbildning, sommarjobb, kultur- och fritidsutbud som är intressant osv. För att manifestera bristen på hyresbostäder i kommunen genomfördes en tältaktion utanför Runda Huset i Gustavsbergs centrum. En fördubbling av bostadskön under denna period innebär att 4500 nu köar för en lägenhet. Därför kräver ungdomarna en ordentlig satsning på hyresbostadsbyggande.

ABC-nytt sände imorse ett nyhetsinslag, där Camilla Fagerberg och Malin Ekroth berättar om vad de vill åstadkomma! I inslaget syns flera av ungdomskandidaterna. Det lär bli fler inlägg framöver om ungdomskandidaterna och frågorna de driver. De planerar en massa aktiviteter! Vill du också vara med och jobba för ett ungdomligare Värmdö? Hör av dig, 070-556 06 30!

Till vänster på bilden syns kandidat nr 2 på ungdomslistan, Charlie Hansson. Till höger, Kalle Lindqvist, nr 6.

Länk till pressmeddelande.

Inga kommentarer: