måndag 26 januari 2009

Värmdöpolarna är bäst!


Idag hoppade jag in på s-kollegan Jöstas plats i kommunens brottsförebyggande råd som träffades. Här möts kommunala tjänstemän från olika verksamheter (skola, socialtjänst, fritid, samhällsplanering), polis, församling, vaktbolag, bostadsbolag, räddningstjänsten och politiker.

Om ni visste hur mycket beröm våra Värmdöpolare får vid dessa tillfällen. Från alla håll lyfts våra superkillar Anders och Johan och deras ungdomar fram när förebyggande arbete är på tapeten.

Dagens möte utgjorde inget undantag - tvärtom. Genom det stora förtroende som Värmdöpolarna byggt med kommunens ungdomar har den vandaliserings- och brottsvåg som varit vid Stavsnäs vinterhamn den senaste tiden, kunnat klaras upp. De ungdomar som var inblandade har fått snabbt och professionellt omhändertagande som alla inblandade parter berömmer, även ungdomarnas familjer.

Vår polischef i kommunen, Glenn, är den som vid varje tillfälle framhåller hur fantastiskt det är att ha Värmdöpolarna att samarbeta med. Hur många ungdomar det är som mår så mycket bättre än de annars skulle gjort och hur mycket pengar kommunen och samhället sparar genom att arbeta förebyggande på ett så framgångsrikt sätt.

I år jubilerar dem, tioårs-kalaset kommer att bli något alldeles extra senare i år hoppas jag.

Så återigen och än en gång (jag har skrivit om dem så många gånger förut..) - hatten av, Värmdöpolarna! Ni är bäst!

(Bilden på Johan&Anders tillhör Värmdö kommun).

Inga kommentarer: