lördag 30 maj 2009

Resursskola, EU-val och pärltradition


..fast i omvänd ordning.

I det politiska livet träffar man ofta människor man imponeras och inspireras av. En av de nyliga bekantskaperna beskrev idag traditionen de har hemma. Vid middagen utser de Dagens pärla. Så jag tänker att det måste vi testa. Med start imorgon. Min pärla då är given, tack för idén Jessica.

Egentligen borde jag skrivit sida upp och sida ned om det stundande EU-valet. För det är viktigt. Så jag skriver nu med åtta dagar kvar till valet: GÅ OCH RÖSTA!

Det finns många kloka, ambitiösa, duktiga, drivande kandidater att välja bland om du vill personkryssa. Jag skulle vilja kryssa tre namn, Åsa, Ardalan och Evin. Det blir mitt jobb veckan framöver att faktiskt fatta ett beslut vem av dem det blir som får mitt. Klicka på namnen om du vill bekanta dig med mina favoritkandidater. Jag beundrar var och en av dem.

Skälet till att det blivit så lite EU-val här är att mycket av min vakna tid de senaste veckorna ägnats åt frågan om hur vi ska kunna rädda resursskolan i någon form och se till att barnen som idag går där inte blir behandlade som m-styret nu planerar. Jag har talat i telefonen i timmar, mailat, och träffat politikerkollegor över luncher och kaffekoppar för att försöka övertyga dem att vi måste stå på de barns och elevers sida som faktiskt är mest utsatta i vår kommun.

Imorgon är det debatt om resursskolans framtid. Föräldraföreningen arrangerar, platsen är Ösbyskolans matsal och tiden för det hela är klockan 18-19.30.

Så efter att ha uppvaktat fantastiska mödrar, mormödrar, farmödrar och svärmödrar på deras dag - visa att frågan är viktig och kom till debatten!

Vill du ha mer argument i resursskolefrågan - läs Malin som skrivit om det hela!

1 kommentar:

Mattias sa...

Idagsläget är vi 12 anställda inom resursskolan, som har blivit övertaliga.

Idag kl 16.00-18.00 är det öppethus på Kommunhuset!

Gå och ställ dina frågor till Ordförande: Lars-Erik Alversjö (M),
e-post: kso@varmdo.se, tfn 08 - 570 48170,

STÄLL HONOM MOT VÄGGEN... HAN KAN FÅ BONDESSON ATT ÄNDRA SIG!!!

Fråga kommunstyrelsens ordförande Lars-Erik Alversjö, han svarar på allmänhetens frågor. Det kan till exempel handla om detaljplaner, föreningsfrågor eller kommunens ekonomi. Välkommen!

Plats: Kommunhuset, Kommuntorget, Skogsbovägen 9-11 i Gustavsberg

källa: https://www2.varmdo.se/Resource.phx/plaza/publica/arkiv2009-1.htx?templateId=372.htx&id=6815