tisdag 8 april 2008

Arga SSU-are

Läser på Daniels blogg att SSUarna i kommunen fått nog.

De skriver:

Öppet brev till kommunstyrelsens ordförande Jonas Nilsson (m)

DU HAR SVIKIT OSS UNGDOMAR I VÄRMDÖ – AVGÅ!
Turerna kring våra gymnasieval har varit många och klantigheterna har avlöst varandra. Först skrev ni på ett avtal som ingen ville ha. Sen sa ni att vi inte var med. Sen ändrade ni er och sa att vi var med men att vi skulle få förtur. Sen hoppade en massa kommuner av vilket betyder att våra ungdomar inte kommer att få plats på vårt eget gymnasium.

Du som är ordförande i kommunstyrelsen och vår kommuns högste politiker stod i en av våra skolor i Ösby och lovade oss, där och då och direktsänt i radio att vi skulle få behålla vår förtur.

Alla partier stod bakom beslutet som togs i fullmäktige på sportlovet. Sen skulle bara avtalet undertecknas. Det struntade du i. Först tre veckor senare åkte du in till Stockholm och skrev på. Det gjorde att Tyresö och Huddinge, två av de kommuner som har flest elever som söker till Värmdö gymnasium, hann hoppa av avtalet som skulle ge oss förtur. Nu kommer en massa värmdöelever inte få någon plats på skolan. Bara för att du inte åkte in och skrev på avtalet dagen efter beslutet var taget.

Du visar med ditt nonchalanta och slarviga beteende och dina tomma ord att du inte bryr dig om oss ungdomar i Värmdö.

Därför behöver vi en kvalificerad ordförande som känner ansvar för Värmdöungdomarnas framtid – du borde lämna din plats till en sådan.


SSU-Värmdö

Elin Lindblom Camilla Fagerberg Frida Andersson Disa Påhlman Amanda Gustafsson Kalle Lindqvist

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra rutet.

Det är obegripligt att de verkar komma undan med den förödande hantering de gjort sig skyldiga till.


/Likaledes arg förälder

Annika Andersson sa...

Det kan jag bara instämma i.


Annika