fredag 11 april 2008

Lago får cred


Äntligen får Anders Lago rejält med cred för sitt arbete och engagemang kring flyktingpolitiken. En storartad insats har gjorts i det tysta under många, många år av honom och partikompisarna i Södertälje. Det är litet ironiskt att han måste korsa Atlanten för att få Dagens rubriker i ämnet..

Men det duger inte bara att tycka att det de gjort och gör är bra, det gäller framför allt att kavla upp ärmarna och börja göra själv. Här på hemmaplan. Värmdös historik när det handlar om flyktingmottagande är skämmig. Även om det nu finns en överenskommelse mellan samtliga partier att öppna kommunen för människor som flyr svält och krig så är vår ambitionsnivå alltjämt låg. Vi kan bättre.

Grattis Anders till välförtjänt beröm.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Salongskommunism eller ... ?
Läpparnas bekännelser lika trovärdiga som att se uppklädda skator på golfbanorna med dyr utrustning talandes om golf, men spelar de verkligen golf?

Annika Andersson Ribbing sa...

Om skator på golfbanor vet jag inte mycket. Men att en rik kommun som Värmdö tycker att den önskvärda nivån att ta emot flyktingar är 25 om året (även om man nu ökat antalet efter migrationsverkets larm om platsbrist), det tycker jag är svagt. Lägger man därtill perspektivet att kommunen helt, under många år på nittiotalet, vägrade att ta emot flyktingar, så är kommunens nutidshistoria på området ynkligt.

Salongskommunismen ligger väl isåfall i betraktarens öga.


Annika
PS. Nästa gång får du gärna skriva vad du heter.

Claes Nordmark sa...

Word Annika!

Anonym sa...

Jag trodde kommunen hade dålig ekonomi..?


Krösus

Anonym sa...

En händelse som ser ut som en tanke att ljumliga åsikter levereras anonymt..

Jag tycker som Claes - bra Annika!



Pär

Anonym sa...

Jaha du Krösus, och exakt vilken ekonomiska nivå krävs för att en kommun ska vara rik nog att bry sig om andra människor?

Janne Pettersson sa...

Lago är slipad. Han använder ju JKL som pr-byrå ;-)

Men har rätt i sak. Andra svenska kommuner måste ta ett större ansvar. Precis som andra länder måste ta ett större ansvar.

Anonym sa...

Det borde vara en självklarhet för alla svenska kommuner att hjälpa människor i nöd.

Anonym sa...

Din replik var lysande!!!