tisdag 22 april 2008

Fira!


Idag är det jubileum. Bloggen har passerat krypstadiet och lärt sig gå, lite stolpigt och vingligt ibland men ändå, idag fyller vi ett år.

Jag minns den märkliga upplevelsen i början att se sina egenkomponerade bokstäver på pränt, tillgängliga för vem som helst. Det måste vara en fantastisk ynnest att vara så skicklig med ord att man kan få arbeta med formuleringskonst som författare eller journalist.

Alltjämt ser jag det som en högtidsstund på dagen när tillfälle ges att sakta ned lite grann, och skriva några rader som är något helt annat än de obligatoriska protokollen, reservationerna, kallelserna eller rapporttexter. Skriva sitt eget. På eget vis och med eget innehåll.

Det har varit mer än en kväll det gångna året som J tyckt att min nya hobby inte är en helt rolig rival. Samtidigt tror jag han upplevde motsvarande kickar när lördagskrönikorna skrevs och publicerades. Kritiken har iallafall mildrats väsentligt efter det..

500 inlägg har det blivit. Nästan 20000 besök. 400 bilder. Och närmare ett tusen kommentarer.

C uppmärksammade jubileet och frågade om jag vill avge något blogglöfte. För året som kommer alltså. Löften är knepiga men ambitioner kan man ändå ha. Det skulle vara mer eget bildmaterial. Färre arga inlägg. Bredare penseldrag.

Fler inlägg som är picklade i kontemplationens anda.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver så bra!

Panter Tanter sa...

Mkt bra jobbat.

Dina inlägg är som den citrondoftande våtservetten efter räkfrossan, den våtvarma handduken efter långflygningen, som fuktkrämen på den soltorra huden.

Johanna Graf sa...

Eller som att ta av cellofanen från den krispiga tulpanbuketten, sätta tänderna i en kall glass en varm sommardag, dra kritan över tavlan med ett skriekande ljud. Det ska vara obehagligt ibland också.

Grattis till jubileet och fortsätt i samma orädda anda!

Annika Andersson sa...

Tack!


Annika