tisdag 1 april 2008

Byggen berör

Idag har vi uppvaktats flitigt. Telefonen ringer och mailkorgen fylls på. Det är fullmäktige imorgon kväll. Två punkter finns på agendan som båda rymmer stort intresse och engagemang från Värmdös medborgare.

1. Ansvaret för gymnasieschabblet
Ingen vet i dagsläget hur många av kommunens elever som inte kommer att få plats på Värmdö gymnasium. Men att elever kommer drabbas står klart. Vem som bär ansvaret för den uppkomna situationen kommer vi att förhoppningsvis att få svar på imorgon. M-styret har lovat en utredning kring detta och att ansvar ska utkrävas.

2. Bygget vid Grantomta
Dagens många kontakter har handlat om detta. Opinionen mot den lösning som nu föreslås är omfattande. Jag tror återigen att kommunen kunnat slippa dessa konflikter med en bättre process. Dialogen med människor som upplever sig lurade startar på minus tio. Det är så onödigt och dumt. De jag haft kontakt med under dagen är alla konstruktiva människor som är oroliga och arga. Jag kan förstå det när jag hör deras argument.

Byggen berör. Alltid. Värmdö kommun borde prioritera att utveckla arbetet med kommunikation med medborgarna. På riktigt och inte bara i pamflettform i de politiska deklarationerna.

Inga kommentarer: