onsdag 27 augusti 2008

Kärlek ..å lite politik


Blogg- och s-kollegan Johanna skriver:
"Mymlan säger det jag tänkt länge, men inte vågat uttrycka: Jag har inte heller glömt FRA. Jag läser dagligen men känner att jag inte har något att tillföra. Andra gör det mycket bättre. Och faktiskt. Det finns viktigare saker. Som att älska. Älskas. Vara tillsammans med människor man tycker om och lyssna på bra musik.

Därför utmanar Mymlan bloggosfären att lista den/de bästa finaste kärlekslåten/-arna man vet, gärna ihop med en liten historia ifall det finns en kring just den låten.
Skicka vidare! Nu ska vi fylla den svenska bloggosfären med kärlek, som omväxling till FRA."


En god idé. Om det inte vore omöjligt att ta fram DEN enda bästa låten.

Några obeskrivligt vackra rader finns i en av låtarna på Johannas lista. Ord som J ibland nynnar i mitt öra när det behövs.

"Likt en sländas spröda vinge ögat skälver
Solens smälta i ditt hår kring pannan välver
Du jag tror vi flyr rakt in i solen.
Om du var vaken skulle jag ge dig
allt det där jag aldrig ger dig
men du jag ger dig min morgon
jag ger dig min dag"


Så får jag väl återkomma med fler vackert sammansatta strofer framöver. Det är poesi och skön avkoppling för hjärnans själ, om det nu finns någon sådan.


Ikväll var det barnomsorgs- och förskolenämnd. Där diskuterades en fråga som jag har svårt att få ut ur mitt huvud, vackra textrader eller ej. Den om en ny förskola i Charlottendal. Jag får återkomma kring detta när jag sovit på saken.

Vi har ännu inte fått något svar på det öppna brevet som kommunstyrelsens ordförande Jonas Nilsson fick för över två veckor sedan. Jag och många andra tycker det är märkligt att det inte möts med någon som helst kommentar. Idag skrev vår lokala ordförande Nils-Erik Särnbrink ett nytt öppet brev. Denna gång till moderaternas lokala ordförande eftersom Jonas Nilsson i en nyhetsartikel hänvisat till honom. Du finner brevet här. Jag hoppas att det besvaras. Svenska Dagbladet skriver också om situationen nu ikväll.

1 kommentar:

Kraxpelax sa...

Jag är heterosexuell!