tisdag 19 augusti 2008

High Chaparall

Idag är det en turbulent dag i Värmdöpolitiken.

Tisdagar är en lite speciell dag i veckan. Då kommer båda lokaltidningarna ut. Alltid brukar det finnas någon/några artikel som handlar om kommunen och politiken, direkt eller indirekt.

Idag skriver båda om förtroendekrisen för moderatledaren. I den ena tidningen publiceras både en debattartikel och en nyhetsartikel i ämnet. Det är moderater som nu tar bladet från munnen och framför kritik. Jag gissar att de kommer att få kraftig kritik från sina parti"kompisar". Jag gissar också att det finns ett antal som, mellan fyra ögon, kommer säga att de tycker det var modigt gjort och bra. Och att det kommer vara ännu fler utomstående som kommer att uppskatta kuraget att säga ifrån när det nu har gått för långt.

Men än så länge slår kommunstyrelsens ordförande ifrån sig de frågor som nu ställts till honom av den ena tidningen. Han svarar inte när den andra tidningen söker honom, och ringer inte upp heller.

Strax efter lunch idag får jag höra att polisen ingripit och nu förbjudet sprängning på Grantomta med hänvisning till att det saknas lagakraftvunnet bygglov. Det innebär att kommunen återigen, för andra gången på ett halvår, hanterar sina byggprojekt på ett sätt som kostar skattebetalarna en massa pengar i onödan och därtill gör sig rejält osams med sina invånare.

Jag finner inte ord för hur inkompentent detta är skött.

Och nej, det var inget styrelsemöte i fastighetsbolaget i morse (jag sitter där). Det hade ordföranden ställt in. Det fanns ju inget att tala om..


Detta inlägg uppgraderas senare ikväll med länkar till ytterligare information om Grantomtaärendet för dig som är ny läsare här.

UPPDATERAD KL. 22.28:
Vill du läsa på om Grantomtafrågan, läs här, här, här och här.

Inga kommentarer: