måndag 15 juni 2009

Resursskolan räddad!


Ikväll är jag bara rakt igenom lycklig.

Så mycket ilska, frustration och hopplöshet som jag känt de senaste tre veckorna tror jag inte jag någonsin upplevt tidigare i mitt politiska engagemang. (M)ajoriteten har drivit en linje som på ett oacceptabelt sätt skulle drabba barnen och deras familjer som går i resursskolan.

Personaltätheten skulle minskas, kunniga och duktiga lärare och viktiga personer kring barnen har fått beskedet att de inte får komma tillbaka till sitt arbete i höst, de har varslats. Barn och föräldrar har fått lämna skolan för sommarlov med stor oro för vad som väntar till hösten.

Vi har stått brevid och känt en aldrig tidigare skådad maktlöshet. Allting har skett utan att några politiska beslut har fattas. Det finns så mycket att säga om hanteringen av denna fråga. Både vad gäller behandlingen av barnen och deras familjer, personalen inom resursskolan, medarbetare inom kommunen och alla de som försökt engagera sig i frågan.

Men just ikväll tänker jag inte skriva så mycket om alla missgrepp, om dåliga processer, obefintlig information och brist på politiska beslut. Ikväll tänker jag bara luta mig tillbaka i känslan av total frid.

Om det finns någon förälder som läser detta:

- Ni har min fulla respekt. Jag beundrar arbetet ni lagt ned på att förklara, ifrågasätta och diskutera. Kvällar, nätter och helger, trots den komplicerade vardag många lever med. Utan att tappa fattningen har ni sakligt och tydligt diskuterat med oss politiker trots att så mycket stått på spel för era familjer. Jag tror inte jag hade klarat det på samma sätt om jag varit i era kläder.


Jag ska strax vandra hem i den svala sommarnatten. Och krama familjen hårt när jag kommer hem. Det är semester snart. Så otroligt härligt.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Annika, måste säga att du är grym du med! Du är saklig, kunnig och mänsklig. Du har pratat om våra barn som barn, inte som pengar. Du kommer defenitivt få min röst i nästa val. Du bryr dig om vår familj och våra problem.

Du får mig att vilja bli politiker och göra förändring, för det gör du!

Tack för allt stöd du givit oss!

Hälsningar,

Ottos hela familj som berörts så enormt mycket av detta

cecilia sa...

Annika, jag kan bara instämma med Ottos familj, du är fantastisk. Det engagemang du har visat är genuint. Tack!
Cecilia

kajsa sa...

Det går inte att göra annat än att instämma. Du har varit fantastisk under hela resan. Jag beundrar dig för ditt engagemang och din förmåga att lyssna och förstå.
Tack!
Kajsa

Sally sa...

Annika,
Jag vill bara tacka för ditt enorma engagemang under denna resans gång. Du har från början till slut lyssnat på oss och visat empati och medmänsklighet. Du har lyckats lotsa oss i den politiska djungeln som är din vardag men som har varit en okänd värld för många av oss "vanliga" föräldrar.

Jag gick också hem i går kväll och kramade mina sovande barn, lycklig över att demokratin segrade till slut.

Kram på dig Annika!

Lé Klack sa...

Instämmer med övriga.

En stor kram från fam. Gibson/Nilsson.

Annika Andersson Ribbing sa...

Tack. Verkligen.

Kvällens Produktionsstyrelse beslut blev en upprepning av gårdagkvällens i Utbildningsnämnden - Resursskolan kvar!

Och Pyret (och ni andra): Du är jättevälkommen om du/ni vill engagera dig - Värmdö behöver mer av dig/er i politiken!

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, det har inte minst hanteringen av den här frågan visat!

En varm kram till Er.

Anonym sa...

Jag har hört av kompis att du påverkat de andra politikerna i de andra partierna och att det aldrig hade gått utan din hjälp. Tack för att du har stått upp för oss. Det kommer jag aldrig att glömma.

Linda

Malin sa...

Hej Annika!

Tack för den tid och engagemang du lagt ner på att hjälpa oss ,familjer med barn i Resursskolan, att påverka politiker i alliansen att tänka om gällande Resursskolans närmaste framtid.

Det har stundtals varit motigt och kämpigt men jag känner att en av de possitiva effekter som denna strid fört med sig, förutom att vi faktiskt vann, är att jag träffat en hel del trevliga människor med sunda värderingar, du ,Annika, är absolut en av dem.

Tusen Kramar

Malin F