torsdag 16 september 2010

4600

Fyratusensexhundra.

Det är så många människor som står i Värmdö kommuns bostadskö. Det innebär att den under denna mandatperiod har mer än fördubblats. Under samma period har inte en enda ny hyresrätt skapats av m, fp, kd och c som styrt. Några lägenheter färdigställdes under 2007. Det var projekt som vi drog igång under förra perioden.

Vi är tydliga:
produktionen av hyreslägenheter är en av våra viktigaste frågor. Vi kommer omedelbart dra igång byggprojekt av hyresrätter efter valet om vi ges möjlighet. Vi har i våra olika program skrivit att i prioritering mellan olika detaljplaners turordning så väger områden där hyresrätter planeras tyngre och ska prioriteras.

Vi säger att 800 nya hyresrätter ska byggas under den kommande perioden. Det finns det alla möjligheter till när vi inventerat platser och förutsättningar. Vår ungdom(s)lista är ännu tuffare och kräver ännu fler hyreslägenheter.

Ungdomslistan manifesterade mot bostadsbristen genom att tälta utanför Runda Huset för några veckor sedan. Därefter skapade de en visuell kö med bistra smileys från Skogsbo ned till centrum som finns på Youtube.

Förra mandatperioden visade vi att det går att bygga prisvärda hyresrätter om man vill. Vi vill gärna göra det igen!

Inga kommentarer: