torsdag 18 december 2008

Ont om tid för (m)ajoritetens politiker


När vi funderar över varför saker och ting inte fungerar så bra i Värmdö så kanske förklaringen ges med denna information på kommunens hemsida.. (Det modiga högstadiet, Ekbacken Fågelbro och Hemmestatorp för att nämna några exempel på inte helt lyckade processer..).

Att som ansvarig för skolan, näringslivet och skärgårdspolitiken bara ha 21 minuter i veckan på sig att uträtta något så förstår jag hur det kunde gå så galet med Grantomta och Brunn härförleden, att kvalitetsresultaten inom förskolan sviktar och att kommunen rasar på företagarrankingen.

Och om kommunalrådet med ansvar för äldrefrågor bara har drygt 14 minuter i veckan på sig blir det också lättare att förstå att man inte hunnit sy ihop en gemensam ståndpunkt partierna emellan kring frågan om alla ska få lämna anbud på vårdboendet i Ljung eller inte..

Bara oppositionsrådet Lars Bryntesson arbetar enligt hemsidesinformationen 40 timmar i veckan (minst).
(Klicka på bilden för att se den i större format).

Tack Kenneth för tipset.

5 kommentarer:

Jakob Fritzell sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jakob Fritzell sa...

Jag såg det för ett tag sedan och det är ju faktiskt anmärkningsvärt.
Dock har jag valt att hittills inte lyfta på locket med tanken på vad dessa personer multiplicerat med hundra kan tänkas åstadkomma!
Jag tyckte att det kanske var bra att de inte förväntades arbeta mer. Vi får väl se vad som händer nu...

Daniel sa...

Skrämmande. Ni gör ett grymt oppositionsjobb, jag håller ögonen på er :) Hoppas du får en skön jul!

Olle Markstedt sa...

Hej Annika
Noterade med glädje att Du lyckas hålla humorn vid liv. Det är ju faktiskt rätt kul med politik, och tryckfelsnissar.

Lite allvar kan dock vara på sin plats.

Som numer endast medlem men aktivt intresserad så tycker jag att tiden i fullmäktige kunde kortas betydligt om alla ledamöter bara accepterade att vi har skilda åsikter.

För fram Era åsikter och låt det vara vid det. Är Era argument tillräckligt starka så kommer Er tur vid nästa val. Att med politisk agitation försöka förändra Alliansens beslut under innevarande mandatperiod anser jag endast kommer att göra mötena oändlinga och endast värma luften i plenisalen.

Jag hoppas det kommande året blir mer ideologiskt intressant och mindre tjafs. Det bör ju ligga i rödgrönt intresse om Alliansen tar, vad Ni anser, felaktiga beslut.

Sesam sa...

Det var riktigt roligt.. Är det kvar ännu på hemsidan?