torsdag 18 december 2008

Trist avslutning

Igårkväll var det kommunfullmäktige. Årets sista som oftast faktiskt brukar vara en trevlig tillställning. Tidigare år har decembermötet haft en fin inramning med lussebullar, prisutdelningar och trumpetfanfarer.

Däremellan någon politisk debatt men sällan av det mer antagonistiska slaget. Konfliktfrågorna har som regel hanterats tidigare under hösten. Och när det varit dags att bryta upp och önska god jul så har stämningen varit god, ofta uppsluppen.

Igår valde dock en av moderaternas nya profiler att åter trampa långt över gränsen för vad som är okej, denna gång med lumpna angrepp. Som dessutom inte hade någon relevans för sakfrågan.

Jag förstår inte hur våra politiska kollegor tänker när vi sitter i oändliga möten, både i antal och tid, där m-företrädarna gång efter annan säger att de vill ha en "nystart" och ett bättre klimat än det som varit rådande de gångna två åren under förre m-ledaren. Och så travar en kille i församlingen upp i talarstolen med närmast ärekränkande beskyllningar som han sedan själv säger att han inte har någon grund för.

Att parlamentets ordförande skulle ingripa förväntade vi oss alla, men tyvärr. Så skedde inte.

Inga kommentarer: