tisdag 10 februari 2009

Djuröbadens pensionat har rivits


Får telefonsamtal av partikompisen Anna. Hon är frustrerad och förtvivlad.

Hon blev uppringd idag och fick veta att fastighetsägaren till anrika Djuröbadens pensionat idag rivit fastigheten. Samme fastighetsägare som angivit att han fått löfte av en m-trojka i kommunen att exploatera på tomten trots att den befintliga bär stora kulturvärden.

Den lokala opinionen har varit stark och involverat många.

M-styret har drivit linjen att fastighetsägaren skulle få sin ansökan beviljad. Vi har önskat se en annan utgång. På nämndens sammanträde i förra veckan var ärendet tillslut uppe för avgörande. Det var nog många förvånade när det blev omröstning som utföll till oppositionsförslagets fördel. Centerpartisten valde att hörsamma de lokala rösterna och bevarandeperspektivet.

Trots detta revs alltså huset idag. NVP skriver om det nu ikväll.

2 kommentarer:

Malin sa...

Får man göra så, det var verkligen en trist historia.jag läste beslutet och trodde därmed att pensionatet hade räddats, åtminstonne för tillfället./ Malin

Annika Andersson Ribbing sa...

Vi var många som trodde likaledes. Det finns många frågetecken kring detta som jag hoppas rätas ut nu framöver.

Det verkar som om fastighetsägaren genom sitt drastiska agerande hoppas ha större möjlighet att få bygga de fyra villor han fick avslag på vid byggnadsnämndens sammanträde för dryga veckan sedan.. Det är vad som framgår av dagens nummer av Tidningen Skärgården.