torsdag 12 februari 2009

Prisad Hans


Läser just hos husorganet att rektorn för det nystartade, redan lovordade kommunala gymnasiet YBC i Sickla, Hans Renman vunnit Rektorsakademiens pris. Jag har hört mycket gott om både skolan och deras rektor från många håll!

YBC står för Young business creatives. Vill du läsa mer om skolan finns en länk här.

Minns ni "Det modiga högstadiet" - skolan som m-styret lade ner innan det hann öppna?

Konceptet var en integrerad skola där elever från olika skolor, kommunala skolor såväl som fristående skulle mötas i en och samma skola i de äldre årskurserna i grundskolan. Den skulle ägas av de olika skolorna gemensamt och ligga i Gustavsbergs hamn/fabriksområde.

Jag kan fortfarande känna sorg att (m)ajoriteten av prestigeskäl stoppade projektet. Desto gladare är jag att samma tanke nu finns i verkligheten, om än i grannkommunen Nacka och i gymnasieform. En av eldsjälarna i vårt projekt arbetar nu i den nystartade skolan.

I Sickla kunskapsgalleria samlas nu olika huvudmän i gemensamma lokaler. Här finner ni en smältdegel som jag hoppas och tror kan vara en framgångssaga och något för fler kommuner att upptäcka framöver. Nu har dessutom rektor Hans vunnit pris för sitt ledarskap, grattis!

Det ska bli spännande att stifta närmare bekantskap med verksamheten på ett studiebesök kommande månad!

(Bilden kommer från Hans Renmans blogg).

Inga kommentarer: