måndag 16 februari 2009

Guldstjärna&guldko


Igår hade vi utbildning för sossar i Värmdö. Närmare fyrtio personer var involverade i diskussioner på olika teman med det gemensamma att det kan vara bra-att-ha-kunskaper när man har ett kommunpolitiskt uppdrag. Allt från mötesteknik och regelverk, till styrsystem och det många gånger udda vokabulär man snubblar på i de politiska mötena..

Jag kan nog tänka mig att en eller annan "ofrälst" inte tycker det låter som någon kioskvältare direkt.. Men det var det!

Lennart får en guldstjärna för upplägg och innehåll!

Idag var en annan speciell dag. Vi har nu äntligen fått upp den motion vi lämnade in för två år sedan för behandling på kommunstyrelsen denna vecka.

Vi vill att kommunen ska använda mer närproducerade och ekologiska livsmedel i skolmaten.

Så idag var vi ute på flera skolor, pratade med elever, personal, skolmåltidspersonal och skolledningar för att höra hur de tycker maten är och vad som kan bli bättre. Det bjöds på köttbullar och potatis med allehanda tillbehör..

Jag och Kenneth besökte Ösbyskolan och fick en intressant beskrivning av hur rektor på skolan ser på skolmatens betydelse. Måltidspersonalen har många gånger "delade tjänster" och jobbar också på fritids, med barnen. Eftersom skolan är stor finns det fördelar med att de små barnen känner igen ansikten i stora matsalen när det är dags att börja äta där i år 2.

Trygga barn äter bättre - mår bättre - lär sig mer - ..ja, ni förstår tankekedjan.


Att man vurmar för en bra skolmåltidsmiljö, både när det gäller vad som serveras på tallriken och hur det är äta i skolan märks. Vi är inte förvånade att skolan fick Arlas utmärkelse "guldkon" härom året.

Andrine, Jösta, Malin och Lars besökte andra skolor, vill ni veta mer om detta, kika på vår partihemsida www.socialdemokraterna.se/varmdo.

Inga kommentarer: