lördag 16 januari 2010

Valår!


Lördag, lugna ledighetslördag.

Lång frukost, långläsning av morgontidningar och bloggar. Bad och bus med dottern. Och så lite motion.

Sen är det dags för en stunds förberedelser inför Morgondagen med stort M. Vi har kandidatutbildning hela dagen imorgon. Andrine har gjort ett strålande arbete med programinnehållet. Min programpunkt heter "Hjärtefrågor".

Aldrig har vi haft så många anmälda. Aldrig har vi haft i närheten så många kandidater som till höstens val. Unga, äldre och alla åldrar däremellan, kvinnor och män, Värmdöbor, Gustavsbergare, skärgårdsbor och dito Ingaröbor. Studenter, arbetare, akademiker, egenföretagare och pensionärer. Nyinflyttade och urVärmdöbor. En salig blandning av människor helt enkelt.

Det är svårt att tänka sig att julledigheten tog slut bara för en vecka sedan. Att det är valår råder det ingen tvekan om, den politiska temperaturen är redan hög, trots det nyliga uppehållet. Det tänks, skrivs, planeras, fotograferas och diskuteras. Vi är många som har längtat.

Yes - nu är det valår!

2 kommentarer:

Jenny sa...

Trots min "opolitiskhet" ser jag också fram emot att det är val i höst. Jag kommer rösta på er den här gången, i Värmdö. Hoppas det gör att det kan bli lite bättre.


Kram Jenny

Annika Andersson Ribbing sa...

Det gör du rätt i Jenny! Välkommen till oss!

Kram Annika