torsdag 7 januari 2010

Ett öra rött

Ett blogginlägg på rött tema. 

Julen har firats så. Rött. Traditionsenligt i alla bemärkelser. Långbord hemma i vardagsrummet med God Jul-servisen dignande av sillar, laxar, strömmingar, systerns hembakta bröd, styvpappans egenkryddade snaps och dito blandade mumma, de oslagbara köttbullarna med mors signum. Prinskorvar och skinka från av brodern utlovad glad gris i Nibble. Osv. osv.


Ljus tända i alla olika ljusstakar som bär sina historier och minnen. Och de vita porslinskyrkorna som nu hunnit bli tre till antalet och bilda en liten by i fönstersmygen skänker med hjälp av varsitt värmeljus små ljuskatter i det lilla fönsterrummet. Fridfullt sken.

(Bilden tillhör Blås&Knåda)

Juldagspromenaden lika lång och välbehövlig som tidigare år med svågerns energiknippe till hund i hälarna. Det snöblandade regnet som piskade ansiktet kändes mest friskt. Motionen och samtalen livgivande. 


Och så annandagsbion som veks för "Avatar" denna gång.. En högst extraordinär bioupplevelse som vi alltjämt talar om. 

Den röda traditionsnörden har fått alla önskningar uppfyllda. Därtill passade E på att, som en annan tradition bjuder, insjukna med jobbig hosta och röda öron.

Ett avbrott från gängse firande var att lagom till nyår fara söderöver för en vecka. Röda Havet. Trumhinnan bråkade värre än vanligt på nedresan.. Ett öra rött. Ett till. 


En fantastisk upplevelse att närma sig ett nytt land med nya människor, nya dofter och smaker.

J ser varje tillfälle att komma i slang med folk. Taxichaufförer är av naturliga skäl lätta att få en pratstund med. Det blir intressanta samtal. Om landet och regionen, om politik och religion.
De med hela öron har snorklat och dykt i det sagolika Röda Havet. 

Badat, sovit, tränat och ätit. Turistat. Tittat på solen. Men ännu mer i mina böcker. Fantastiska julklappsböcker. Har bland annat nalkat mig bokformen som jag tidigare inte brytt mig så mycket om. Politiska memoarer. Riktigt underhållande, både intressant och rolig läsning. 


Den musikaliska inramningen fick årets skiva stå för. Melody Gardot. Det går inte att låta bli repeatknappen.

Det har varit en ljuvligt skön ledighet i alla avseenden. En röd ledighet.

2 kommentarer:

Anna sa...

Det låter sköööönt! När ska vi träffas då o utbyta erfarenheter?
Kram
Anna HW

Annika Andersson Ribbing sa...

Fort - när som helst!

Kram