söndag 25 november 2007

Läser


boken jag fick som tack för medverkan i fredagskväll. Martin Borgs "Propaganda".

Han skriver lättillgängligt och underhållande på temat framgångsrik kommunikation (och icke framgångsrik). Lojaliteten med "sitt" parti, (m), blir ibland lite förutsägbart men sällan provocerande.

Det skulle vara intressant att höra honom analysera den nuvarande regeringens agerande i de många frågor som nu blivit opinionsmässiga uppförsbackar. Jag tänker på såväl politiska substansfrågor som form-/personfrågor. Är det pga felbedömningar av opinionsklimatet man gjort flera klavertramp eller finns det andra förklaringar?

Min hypotes är att det är lite enklare att i opposition vara slagkraftig i opinionsbildande arbete enligt Borgs modell än som regeringsinnehavare. Nu finns t ex en statsapparat att förhålla sig till liksom tre regeringspartikollegor.

Men boken är intressant och borde läsas av fler socialdemokrater och andra.

Vill passa på att tacka NBV för kvällsseminariet jag fick vara med i, det var spännande och roligt (och berikade bloggvärlden med fem nya bloggar - åtminstone under fredagskvällen)!

4 kommentarer:

Andrine Winther sa...

Succé! Så har jag hört ditt framträdande i fredags sammanfattas. Stort tack för din insats! Vi behöver fler som du. Engagerad, glad och otroligt kunnig.

Hälsar Andrine

Annika Andersson sa...

Nu blir jag en hel centimeter längre (betyder mycket när man är så kort som jag..:-)

Det var trevligt att träffa folkrörelsekollegor från andra organisationer, hälsa och tacka!


Annika

Anonym sa...

Du var mycket bra på Tollare och lyffte iallfall mitt gamla intresse för blogging igen. Denna gången ska jag försöka mer serigöst.
//Mattias

Annika sa...

Hej Mattias!
Vad kul, jag ska med stort intresse följa dina upptåg i bloggvärlden!!

Annika