torsdag 29 maj 2008

Leva som man lär


Värmdö har under många år haft stora bekymmer med svartbyggen. Kommunen har jobbat intensivt med att stävja detta.

Av den anledningen är det nog fler än jag som tycker moderaternas besked på fullmäktige igår var märkligt. På en rak fråga fick vi svaret att kommunen kommer att börja bygga på Grantomta i sommar även om det saknas lagakraftvunnet bygglov.

I skenet av debaclet på Ljung, tväröver vägen, där kommunen idkade samma taktik, är uttalandet på fullmäktige igår än mer obegripligt. Det är bara ett par månader sedan kommunen ådrog sig stora stilleståndskostnader för vårdboendebygget där. Kommunen förlorade ett överklagande och hade inte rätt att bygga vägen in som man tänkte sig. En massa skattepengar i sjön och konflikter med sina egna medborgare. I onödan visade det sig dessutom härom veckan.

Framför allt;
Det är förkastligt och oetiskt att inte själv som kommun följa de lagar och regler som man kräver och förväntar sig att ens medborgare ska göra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Även om jag inte röstar på er så kan jag inte annat än instämma. Det är riktigt dåligt.

Anonym sa...

Skulle ni inte gjort likadant om det var ni som styrde?

Annika Andersson sa...

Det är såklart lättare att vara expert från sidan. Trots det dristar jag mig ändå att svara att vi faktiskt inte skulle ha gjort likadant.

Det som dessvärre kilar i diket gång efter annan i vår kommun är bristen på bra dialog med sina medborgare. Det måste helt enkelt bli bättre.