söndag 16 mars 2008

Nya klafs i klaveret

Det har hänt en del viktiga saker på den politiska scenen hemma under min utlandsvistelse.

1. I torsdags kväll beslutade oväntat Tyresös kommunstyrelse att riva upp det tilläggsavtal man tidigare beslutat underteckna. Antalet m-kommuner som nu demonstrerar sitt missnöje mot Nackamoderaternas och Erik Langbys dubbelmoral blir fler och fler liksom antalet Värmdöelever som inte med förturens hjälp kommer att komma in på Värmdö gymnasium och därmed få rimliga pendlingsavstånd. Var de hamnar istället återstår att se. Det lokala moderatstyret verkar dock inte idka någon självkritik om man får tro lokaltidningarnas citat.

2. De som bor i Ljungområdet har överklagat kommunens vägdragning inför etableringen av ett serviceboende i området. M-styret valde att bevilja bygglov trots att detaljplanen inte medger den valda utformningen. I fredags kom beskedet att Ljungborna vunnit och att beslutet inhiberats (vilket betyder att kommunens beslut INTE får verkställas förrän själva sakärendet juridiskt prövats - vilket tar längre tid). Så nu ligger olagligt avverkad skog i Ljungområdet, medborgarna som bor där är skitförbannade på ren svenska och det möte som fastighetsbolagets styrelse beslutade om för åtskilliga veckor sedan för att försöka finna en lösning som både de närboende och kommunen kunde acceptera, har fortfarande inte hållits.

Nu är styrelsen akutinkallad till imorgonbitti.

Hanteringen av dessa båda punkter (gymnasiefrågan och Ljung) kan sammanfattas med tre ord - FORT MEN FEL!

En av våra tidigare ministrar som bor här i kommunen brukar säga att det låter lika mycket när du ska ta upp foten ur klaveret som när du trampade ner foten i det. Vi har fler klafs att vänta således.

4 kommentarer:

Janne Pettersson sa...

Är det bara jag, men det klafsar väl inte när man trampar i ett klaver? Och inte heller när man drar ut det?

Annika Andersson sa...

I lokalpolitiken skulle jag nog säga att det klafsar ganska rejält om man trampar till på fel ställe/sätt..

Potentiellt 37 tusen människor uppmärksammar en på det och det kan låta.

Eller så är det bara jag..


Annika

Janne Pettersson sa...

Jo, men "klafs" är väl snarare ljudet när man till exempel trampar i lera eller snöslask. Ett klaver (dvs ett dragspel) ger ju andra ljud ifrån sig.

Annika Andersson sa...

Okej!
Jag köper det du säger. Frågan är hur det låter?

:-)


Annika