måndag 12 maj 2008

En bagatell


Frampå kvällen undrar jag med kommunstyrelsehandlingarna i knät om kommunstyrelsens ordförande blev sur över att polismästardistriktetschefen (puh vilken förbaskat lång yrkestitel) sa fel vid eftermiddagens invigning (se nedan).

När han bad den ansvarige politikern kommma fram och säga några ord kallades han för "socialnämndsordföranden"..

Det är vad alla kallar nämnden för nämligen, socialnämnden. Men av någon anledning har KSO bestämt att nämnden ska heta något annat. Som om det var fult att kalla sysslorna för vad det handlar om. En av de kvinnliga partikompisarna kommenterade detta senast vi sågs. Hon undrade varför de inte får heta socialnämnd nu när namnet ändå ska ändras.
-Alla i nämnden tycker det är självklart att vi ska heta "socialnämnden", både vi politiker och tjänstemännen. Men så säger de på andra sidan bordet att de vill men inte får. För det har KSO bestämt..

På onsdag är det dags. På kommunstyrelsens sammanträde ska det fattas beslut om namnbyte för "socialnämnden". Men inte till "socialnämnden". Utan från "Familj-, individ- och arbetenämnden" till "Social- och arbetenämnden".

Ja jösses.

Man hinner med en del mindre väsentliga iaktagelser och funderingar när man ligger hemma och är sjuk. Först ministerns grimaserande. Och så nu detta. En prestigefylld bagatell. Eller en bagatellartad prestige. Whatever..

Inga kommentarer: