tisdag 21 augusti 2007

Man vill bara gråta


Jag har inte varit på humör idag. J säger att det är okej, ibland har man såna dagar och frågar vad min humörsstämning beror på.

Jag har läst färdig en historia, "Svinalängorna", på lunchen. Omskakande. Detaljerna i boken har liksom krupit sig innanför huden på mig. Jag rister och nästan kliar mig av frustrationen över hur gräsligt barnen i boken får fara, utan att vuxenvärlden eller myndigheter ingriper. Orden har inte lämnat mig någon ro, utan skaver i samvetet under eftermiddagen.

Vi tar en skön cykeltur efter middagen, alla tre i familjen.

Kommer hem och slår på nyheterna. Aktuellt toppar med rapporten kring vanvård av fosterhemsbarn som har släppts idag. Boken Leenas erfarenheter delas av så många andra.

Normalt tillhör jag kategorin som uppskattar ett glas vin till maten då och då. Som finner nöje i att ta en drink eller två eller tre på krogen i umgänge med kompisar, även om tillfällena blivit väldigt mycket färre efter att ha blivit mamma.

Idag skulle det inte vara svårt att övertala mig att stödja ett totalförbud mot alkohol. Allt elände skulle inte försvinna för det, jag vet. Men väldigt mycket.

8 kommentarer:

Janne Pettersson sa...

Hm, och det här inlägget illustreras med omslaget till en Korn-skiva..? Det kanske finns en koppling som jag inte greppar.

Annika Andersson sa...

Tyckte figuren såg ut som en ledsen nalle.

A

Anonym sa...

Föreslår att du också pingar portalen www.s-bloggar.se. Ha en bra dag!

Annika Andersson sa...

Nu har jag anmält mig också till denna pingfunktion. Tack för tipset!


Annika

Anonym sa...

All glädje då, som alkoholen faktiskt bidrar till..?!

Hiahia sa...

Det är förjävligt det som kommer fram. Förövarna skulle spikas upp på väggen.

Alkoholförbud är jag dock motståndare till.

Facebook sa...

Det fanns väl ett Korn av sanning.

Annika Andersson sa...

Som jag skrev, jag har upplevt många mervärden med alkohol inblandat. När man ser de tragedier i vitögat som andra drabbas av, många gånger just på grund av alkohol, då kan jag fundera över om det är rimligt. Lägger man därtill samhällets kostnader för alla biverkningar som alkoholen ger på människors hälsa så är det lätt att konstatera att vi, samhället, betalar ett högt pris för nöjet med alkohol.

Det är ingen enkel fråga.