onsdag 1 augusti 2007

Semesteravslutning i mandelskorpornas förlovade land


Efter en delvis annorlunda sommar är vi hemmavid. Tvättar, stryker, plockar och packar.

Imorrn bär det av på sista semesteraktiviteten. Sommarens första resa av längre snitt. Vi far till Rom ett par dagar för att fira svärmors jubileumsfödelsedag. Alla ska med är devisen även i detta sammanhang, så vi far i större tropp.

Ser mycket fram mot diverse aktiviteter vi planerat. Klassiska turistsevärdheter avlösta av ren storstadsupplevelse. Kaffe och mandelskorpor kommer att avnjutas dagligen hoppas jag. E har utlovats någon dag med snabbtåget till kusten för sol och bad. Ett gäng stenhögar ska avverkas. J har en lång lista över slikt han vill hinna med, historieläraren i honom brinner redan innan vi hunnit iväg. Att få möta rejäl sommarvärme bidrar också till otåligheten. För min del.


Tur för oss att tillresande vänner inte ville betala dyrt för att bo på hotell, då fick vi blomvattning fixad utan uppoffringar. De bor hos oss och ser till att den vidunderliga tomatodlingen på förstubron får sina dagliga doser av vatten och omsorg.

I nästa vecka kommer bloggen definitivt att successivt vakna upp ur sin semesterdvala.

PS. Igår krockade jag med killen jag bloggat om vid flera tillfällen. Jonas Hassem Khemiri. Platsen var SevenEleven i korsningen Fleminggatan/Scheelegatan sent på kvällen. Jag köpte en promenadkaffe. Han ville ha ett ex. av DN. De var slut.

Inga kommentarer: