tisdag 21 augusti 2007

Sak och person

De stora tidningarnas ledarsidor har i en enad attack i hårda ordalag kritiserat den politiska händelseutvecklingen. Måltavlan den senaste veckan har varit regeringen i allmänhet och statsministern i synnerhet. Så kom härom dagen en popularitetsmätning, som redovisade befolkningens förtroende för de olika partiledarna.

Fler än en har höjt på ögonbrynet över det faktum att Fredrik Reinfeldt fick höga siffror i mätningen. Trots den opinionsmässiga kräftgång sedan valet Allianspartierna haft, vars motstycke saknas enligt statsvetarna. Det har skrivits mycket om detta i tidningar och bloggar, hur medborgarna inte är konsekventa i sina ställningstaganden.

En häpnadsväckande tanke tycks vara att befolkningen kan tycka att Reino verkar vara en någorlunda hygglig prick men företräder en dålig och oönskad politik. Att det finns de som skiljer på sak och person.

1 kommentar:

Anonym sa...

Precis. Folk verkar skilja på person och politik men faktum är ju att det är reinfelt himself som är ytterst ansvarig för politiken.Han är bara rysligt bra på att dölja sitt riktiga jag och lurar TV-tittare på att en mjuk framtoning är lika med en mjuk politik. Själv genomskådade jag honom redan under valrörelsen.