onsdag 15 augusti 2007

Stämning

Det går väl inte jättebra för m-ledningen i kommunen. Utöver de fällande domar jag beskrev i ett inlägg igår som avkunnats under sommaren, har det dessutom inkommit en stämning mot kommunen.

Trycket efter lämpliga platser för små företag att etablera sig på i kommunen är starkt. Älvsbyområdet ska vidgas för det ändamålet. Därför utlystes förra året en upphandling för projektet, en upphandling ett lokalt företag vann. Nu har m-ledningen beslutat kommunalisera projektet istället, dvs. genomföra arbetet i kommunal regi. Företaget som vann upphandlingen har stämt kommunen på närmare hundra(!) miljoner kronor för avtalsbrott. Jag undrar hur det ska betalas om kommunen fälls..

Därtill väntas någon av de närmaste månaderna domen i ärendet kring Värmdö kommuns nya organisation. Att frågan gömts undan från kommunens parlament har upprört många. Bland annat finns ett överklagande hos Länsrätten som en moderat skrivit. Det kan inte höra till vanligheterna. Kvinnan som överklagat har sagt att hon gjort det för att hon vänder sig mot att kommunen nu inte längre styrs genom beslut i de folkvalda församlingarna som regelverken föreskriver, utan genom en extrem centralstyrning av två män i toppen.

Maktfullkomligheten tycks vara ett fenomen på fler ställen än här. De senaste månaderna har två moderatledningar förlorat sitt parlamentariska underlag. Före sommaren stod det klart att moderaterna i Upplands-Bro inte klarat av uppgiften, där bildades att mittenstyre i juni månad. Nu tycks det vara Sundbybergs tur efter att två moderater i fullmäktige fått nog och bytt parti. Vad det kommer att resultera i för Sundbybergsborna återstår att se.

1 kommentar:

Lotta sa...

Som en klok kvinna sa till mig en gång "De har fyra rattar och ingen broms.."

Måhända blir det en repris på deras förra regeringsperiod där ute.

Go sis!