tisdag 29 januari 2008

Alla borde läsa Louise


I dagens nummer av Nacka Värmdö Posten har en av de ungdomar som nu berörs av nyordningen kring gymnasieintagningen skrivit ett inlägg. En angelägen artikel alla borde läsa. Jag hoppas hon får svar på sina frågor. Läs den nedan!


(Bilden är lånad från www.norran.se)

Varför sviker alliansen oss ungdomar?
Jag som skriver detta går i en niondeklass i Kvarnbergsskolan och ska just välja linje på gymnasiet. Mitt i denna process går Värmdös borgerliga majoritet ut och sluter ett avtal som helt ändrar förutsättningarna för valet. Vi ska inte längre ha rätt till plats i Värmdö gymnasium utan vem som helst i länet ska kunna konkurrera ut oss från vårt eget gymnasium.

Med tanke på de svaga studieresultat som många Värmdöelever länge haft skulle avtalet kunna medföra att många tvingas åka mycket långt för att få tillgång till en gymnasieplats. Hur tror ni politiker att detta kommer påverka dessa elevers studieresultat? De som är bäst tar sig alltid in på de utbildningar de vill.

Jag har alltid trott att en kommuns uppgift är att se till sina egna medborgares bästa. Här gör Ni tvärtom, varför?

Jag undrar även varför Ni skär ner på skolan istället för att satsa på den, som Ni lovade före valet.

Redan innan valet var det brist på lärare med många lärarlösa lektioner. Med era neddragningar kommer det bli ännu mer lärarlös "undervisning". Tror Ni att detta är bra för våra studieresultat? Tror Ni att sådan "undervisning" underlättar för oss att ta oss vidare i livet. Är det så man ska göra som vuxen, att lova saker för att få något man vill ha, våra föräldrars röster, för att sedan fullständigt strunta i vad man lovat?

Varför gör Ni så här, varför sviker Ni oss?

Louise Paulsen
sekreterare i elevrådet

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken soppa Värmdö hamnat i.
Jag håller med dig Annika, Louise artikel borde alla läsa. Hoppas det ordnar sig till det bästa och att hon får svar på sina frågor.

I Halmstad regnar det.

/Lillemor

Fillijoker sa...

En kaka med tusen igredienser..
Ja, kaos, kaos. Jag håller med Louise till hundra procent. Vilket kaos alliansen har försatt eleverna i. Som Louise sa; "Jag har alltid trott att en kommuns uppgift är att se till sina egna medborgares bästa. Här gör Ni tvärtom, varför?".
Heja Louise!

/En hungrig Filip

Anonym sa...

Vem har ansvaret för detta, det undrar jag?

Anonym sa...

Ett jävla sätt. Jag kommer inte kommer in på sam på Värmdö för att politiker som inte fattar vilka de är till för styr kommunen. Skitdåligt.

Fillijonkan

Annika Andersson sa...

Bloggen har haft nästan dubbelt så många besökare än vanligt denna vecka och det vanligaste sökordet har varit gymnasierelaterat.

Många har kommenterat Louises artikel, så om du Louise mot förmodan läser detta, ta åt dig av allt beröm, ditt debattinlägg har gjort intryck!!

Ansvarsfrågan lär vi få återkomma till, just nu försöker vi bidra till att det blir en så konstruktiv lösning som möjligt, även om det verkar svårt att finna en situation där Värmdöelever inte drabbas. Sen ska vi följa upp frågan hur detta kunde hända. Det kommer inte glömmas bort det kan jag försäkra, revisorerna som hade sammanträde igår har tydligen också diskuterat ansvarsfrågan. Facken krävde en ansvarsutredning som arbetsgivaren har sagt ja till. Jag kommer att skriva om detta också vartefter.

Annika