fredag 18 januari 2008

Kafka in reality


För varje timme som går dyker det upp nya uppseendeväckande uppgifter kring gymnasiefrågan.

Nu har den tidigare förvaltningschefen offentligt fått schavottera för det faktum att det råder fullständigt kaos kring gymnasieansökningarna. Ingen vet vad som gäller.

Kommunstyrelsens m-ordförande (KSO) säger att det inte finns något avtal som Värmdö ingår i.
KSL säger att det gör det visst.

KSO säger att skälet till att Värmdö vill ha undantag nu (och indikerar att han tidigare ville vara med fullt ut..) är för att Stockholm hoppade av "lika villkor" i ett sent skede och begärde undantag för sina elever på samma program.

En intressant uppgift är att det ansvariga borgarrådet i Stockholm hela tiden framfört samma villkor under hela diskussionen, nämligen att undantag måste finnas för Stockholmseleverna. Kanske har vår lokale m-ledare bara talat med sin m-kollega i Stockholm och inte tagit reda på vad Alliansen i Stockholm vill? Hur som helst är det enligt folkpartisterna inte sant att Stockholm ska ha ändrat sig i ett sent skede, de har haft samma uppfattning hela tiden.

Det har framförts uppgifter om att politiskt ansvariga här i Värmdö inte kände till frågan förrän denna vecka. Jag vågar påstå att det inte heller är sant.

Vi har föreslagit ett snabbare agerande, snabbinkalla nämnden så att elever och föräldrar får snabbare besked. Det avvisar KSO med motivet att det skulle verka "panikartat".. Den egna prestigen och bilden utåt är viktigare än att komma fram till en lösning.

Allt handlar just nu om att frenetiskt sopa problemen under mattan allt vad som går. Nackdelen med den taktiken är att problemen finns kvar och syns när man lyfter på mattkanten. Och att de arga föräldrarna och berörda i skolan blir ännu argare.

Är du engagerad i denna fråga kan du gå in på vårt partis hemsida och läsa om hur vi vill agera nu. Jag lär återkomma många fler gånger med inlägg på temat här, innan denna soppa är färdigbehandlad..

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker det är botten att man byter regler mitt under ansökningstiden.

Stefan sa...

Det finns en sak jag undrar: hur fan kunde det bli så här? Det pratar ingen om. Min dotter är knäckt för hon kommer inte komma in på där hon har tänkt att gå nämligen på kommunens gymnasium. Jag skulle gärna vilja kuna förklara för henne vad det är för klokskap som ligger bakom detta. Hon kommer alltså inte att komma in även om Värmdö vinner i konflikten att få behålla förtur på några linjer. Hennes kommer med den linje kommunen nu vill ha ändå inte att ha förutr. Det är förjäklit att det inte kommit någon information om det tidigare.

Stefan, arg pappa i Gustavsberg

Long term capital management sa...

Den polska riksdagen i detta ärende har dock för det goda med sig, att medborgarna upptäcker att kommunpolitik påverkar, att man måste bry sig.