lördag 12 januari 2008

Utbränd jul och aggressiv jordbrukspolitik

..eller kanske snarare uppbränd.. Ytterligare en grådaskig dag i januari som borde fyllas med uppfriskande vinteraktiviteter fick vikas åt mer introverta saker. Julgransplundring. J svor över alla barr och bestämde att detta var året för ny strategi när det gäller avlägsnandet av årets upplaga av gran.
-Vi bränner upp den! (För att slippa barr över hela lägenheten..).
Lån av tång hos grannen så började den successiva nedklippningen. Varje liten barrruska såg sin slutliga eliminering i lägenhetens öppna spis under flickebarnets jubeltjut. Eldkaskaderna de små barransamlingarna åstadkom var intressant explosionsartade.

Efter avslutat värv värmdes den sista slatten av starkvinsglögg, de sista arma mandlarna i sin påse upphettade och strippade på sitt skal före grillning i ugnen, varpå de såg sin sista stund i den oxblodsröda hjärtformade skålen signerad Monica Johansson. Strax därpå gick de sitt slutliga öde till mötes i någon av våra små glöggmuggar tillsammans med något litet russin. E satte på Aimee Manns julskiva för att riktigt högtidlighålla den sista stunden av jul och de sista pepparkaksskärvorna fick vara med på ett litet fat.

Till middagen lite senare plockade J fram en klapp som inte nådde sin mottagare på tomtedagen. Eftersom E har sin födelsedag dikt intill julafton brukar en viss mättnad av paket uppstå. Så även sistliden gång. Då händer det att vi sparar på föräldraklapparna till senare lämpliga tillfällen när nöjet faktiskt är större. E slet med iver upp det mörkröda julklappspappret och blottade Algas jubileumsupplaga av Bondespelet. Spelplanen i original! Under mycken skratt har vi nalkats bondelivet under kvällen. Slutsatsen är enkel, aggressivast jordbrukspolitik vinner..

En januarilördag att minnas trots det usla vinterklimatet.

3 kommentarer:

Operation absolut majoritet sa...

44,3 procent i Demoskop.
Varför?

Anonym sa...

Tja du har en sällsynt begåvning att få livets goda att framstå i bästa dager. Du behandlar språket som en driven författare, med en avundsvärd lätthet och flyt.
Det är alltid intressant att läsa vad Du skriver. Kanske, kanske byter jag parti....

Annika sa...

Dubbeloj..

Varför-frågan ska jag gärna utveckla, men det gör sig kanske bäst som ett nytt inlägg. Jag ska fundera över det och kanske kan det finnas med någon tanke eller teori som inte bara är förutsägbar (typ, alliansen tog inte bort fastighetsskatten som man lovade etc).

Att få sånt beröm är en riktig energizer.. Stort tack verkligen..!!