måndag 9 juni 2008

Ett brev..


låg i mailen imorse.. Från de engagerade Djuröborna som är med i Byalaget.

De har synpunkter på den nya förskolan i kommundelen. Saken är den att kommunen undersökt möjligheterna att öppna i en av de två övergivna, gamla affärslokalerna i centrumet Björkås. Några som bor i fastigheten har dock synpunkter på idén. Då har kommunen kikat på en annan lösning, att bygga ut den befintliga förskolan en bit därifrån med baracker.

Nu erbjuder sig byalagingarna att prata med de som haft invändningar eftersom de uppfattar att stödet för den första lösningen är långt större hos de flesta Djuröborna. För visst måste det vara bättre att använda lokaler som redan finns säger dem. Särskilt som lösningen är billigare och dessutom skulle liva upp centrum istället för de nu tillbommade lokalernas dystra, mörka uppsyn. Därtill tycker de att entrén till Djuröbygden med några baracker på ängen framför kyrkan som nu planeras skulle förfula ännu mer.

Jag tycker de resonerar klokt och blir geniunt glad när jag läser deras rader. Inte bara det faktum att de framför synpunkter, de erbjuder sig dessutom att resonera med de som tycker annorlunda för att se om det går att finna en lösning. Nu hoppas jag bara att kommunledningen tar den utsträckta handen!
På torsdag har vi sk. "produktionsutskott" där frågan ska behandlas - spännande fortsättning följer!

Bilden porträtterar den vackra Djuröbron och är lånad från Jungsällskapet.

Inga kommentarer: