tisdag 10 juni 2008

Regeringens Obi-Wan inne på rätt spår


Andreas Carlgren plussade jag för förra sommaren. Han är klok.

Som jag skrev då, är han en av de få i den borgerliga regeringen jag har respekt för. Men respekten urgröps vartefter tiden går. Inte för att han bytt uppfattning utan för att han får så dåligt genomslag i regeringen för en hållbar miljöpolitik. Det räcker tyvärr inte att framstå som sympatisk och argumentera klokt, om det ändå inte ger något avtryck realpolitiskt.

Nu väcks hoppet. Miljöministern gör idag ett stort utspel. Satsa på att snabbt bygga ut järnvägarna är budskapet. Han har raskt fått medhåll av socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet. Men Reinfeldt stretar emot enligt DN och SvD.

Återstår att se om den kloke Carlgren är en Obi-Wan. Eller om han återigen blir ett rundningsmärke för Reinfeldt&co. SvD arrangerar på hemsidan en omröstning, Reinfeldt eller Carlberg. Gå in och rösta för miljön och framtiden. Rösta för fler tåg.

Sen finns det en annan skön aspekt med detta. Det är att jag och J garanterat kommer att dela uppfattning i dagens mest uppmärksammade politiska fråga.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra inlägg. Men jag förstår inte det där med Obi-Wan?


Håkan

Annika sa...

Då är det dags att damma av dina gamla "Star wars"-filmer som ligger och dräller längst in i skåpet!


:-)


Annika