fredag 22 juni 2007

Konsekvensen..


.. av att sju partier (samtliga) i Värmdös kommunfullmäktige ställde sig bakom ett gemensamt uttalande som innebär att de 30 villor som JM nu fått rätt att bygga i det natursköna Hålludden inte får etableras förrän Konsthallen i samma område påbörjats kan man fundera över. Det innebar INTE att de fyra partierna moderaterna, folkpartiet, kristdemokraterna och centern stod för orden i uttalandet när vi kvarten senare voterade om att just detta skulle finnas med i avtalet med JM, som reglerar det hela juridiskt. Märkligt.
Det kommer skrivas i medierna om detta framöver, jag lägger in länkar vartefter.

.. av att fallet "Louise" i Vetlanda uppmärksammats är att kommunens politiker i den ansvariga nämnden nu ställt sina platser till förfogande efter att revisorerna föreslagit att inte ge Socialnämnden ansvarsfrihet. BRA. Förtroendet för socialtjänsten har fått sig en rejäl törn i allmänhet och i Vetlanda i synnerhet. Den omstart det innebär att få helt nya människor vid rodret behövs.

.. av att ministern Toto Littorin fått en massa kritik för sin märkliga examen som han skyltat med på sin meritlista på hemsidan är att han nu tagit bort den. Motivet till detta säger han till TT vara: -Jag vill inte att debatten ska handla om något som hände för tio år sedan, utan att den ska fokusera på det som händer i dag. Och han säger att det sker på eget initiativ utan några påtryckningar från annat håll.
Igår var han styvnackat emot att ta bort den. Märkligt.

.. av att utrikesministern Bildt varit osedvanligt nonchig och inte tagit bort rasistiska kommenterar som andra skrivit på hans blogg har lett till att han åter är föremål för en rättslig förundersökning. Korkat.


Men det finns sköna konsekvenser också. Bland annat att konsekvensen

.. av att det är sommar
är att vi läser mer skönlitteratur. SKÖNT.

.. av att arbetskamrater börjar troppa av på ledighet är att jag längtar nu. Efter semester.

.. av att det midsommar idag är att det blir jordgubbar, blomsterkransar, vitt bubbel och gott grillat.

Inga kommentarer: