tisdag 12 juni 2007

Uppladdning


Imorgon har vi kommunstyrelse igen i Värmdö. Det sjätte extrainkallade den här våren. Ett möte med väldigt många viktiga frågor på sin dagordning.

Budgetramar för nästa år. Femtio miljoner vill m-ledningen enligt uppgift kapa bort.

Fågelbro-Ekbacken som jag skrivit om förut kommer tillbaka igen. Nu ska kommunen svara på de överklaganden som inkommit till Länsrätten och Länsstyrelsen. En chans att revanschera det dåliga beslutet från april månad som innebär rätt för NCC att exploatera med 20 nya villor i Fågelbro.

Hålludden. Det natursköna området på Farstalandet där Björn Jakobson vill uppföra en konsthall. Det vill vi också. Däremot är vi mer skeptiska till att dessutom låta JM bebygga området med 30 småhus. Där finns idag ingen infrastruktur för en sådan exploatering. Varför börja bygga i kommunens utkanter? Det är inte till den dåliga ekonomins fromma, det vet vi.
För oss är det avgörande att exploateringsavtalet, som ger rätt att bygga husen, villkoras så att de får byggas först när konsthallen påbörjats. Avsikten med detta villkor är att om konsthallsprojektet, mot både förmodan och vad vi önskar, inte skulle genomföras, så skall heller inte husen byggas. Då ska området fortsätta vara oexploaterat. (Det finns artiklar i båda lokaltidningarna för den som vill läsa mer).

Ny förskola i Charlottendal. Meningen är att kommunens fastighetsbolag ska få uppdraget att börja projektera för en förskola på tomten som avsatt för ändamålet i området. Vad jag undrar är om de problem med tomten som redovisades när vi satt i majoritet inte längre kvarstår. Då var beskedet från fastighetsbolaget att ett bygge på tomten skulle vara djupt oekonomiskt eftersom tomtmarken var klart olämplig att bygga på. Jag får fråga imorgon.

Sen är det ett dussintal ärenden till.

Jag har läst på ett varv till ikväll. Nu tar jag en kopp te och ett magasin för att skingra tankarna innan de slutligen ska samlas ihop igen. Plaza interiör är en passion.

2 kommentarer:

Eva sa...

Upp med hakan. Snart är det lite sommarlov också, trots alla extra möten, all omstuvning av folk och alla elefantfötter som stampar runt i ert kommunhus också.

Annika Andersson sa...

Tack Eva!
Det är faktiskt värt alla mödor. Och som jag skrev ang. utvecklingen i Upplands-Bro, det känns som ett viktigt arbete. Att det gör skillnad.

Att det är väsentligt att säga ifrån OCH erbjuda andra lösningar.

Jag är nog en väldigt priviligerad person. Det känns meningsfullt att gå till arbetet varje dag.

Annika