tisdag 5 juni 2007

Trelle är död, Marian stal och blues i Glashuset


Jag skrev ju nyss om Sveriges största rondellhund, Trelle i Trelleborg. När jag nu kommer hem sent på tisdagskvällen från kommunstyrelsen visar det sig att Trelle bara fick ett dygn i livet. Nu är han nedbrunnen salig i åminnelse.

Därtill visade det sig efter en genomläsning av dagens nummer av husorganet Nacka Värmdö Posten, att rondellhunden som kändisförfattarinnan Marian Keyes fick, inte alls var en gåva från Värmdöungdomar. I själva verket visar det sig att rondellhunden stulits.. Mycket märkligt.

För att högtidlighålla dessa märkligheter och att ytterligare ett kommunstyrelsesammanträde avverkats gick vi på senkvällen vägen om favoritrestaurangen Glashuset i Gustavsbergs hamn. (Se länk). Där var det skön bluesmusik på dagordningen. Utmärkt miljö för lite summering av dagen.

Ljuset, det allestädes närvarande ljuset. Helt fantastiskt. Och viken som ligger blank.

4 kommentarer:

Oro sa...

Skriv om den tropiska hettan, den som öppnar dörrar och fönster, som får natten att känna sig bevakad, morgonen aldrig riktigt vakna utvilad.

Annika Andersson sa...

Jag delar inte den oroliga själen här. Morgonen är aldrig så utvilad som på sommaren, paradoxalt nog eftersom natten är så kort. Det är liv, ljud och ljus på sommarmornarna. Inte sådär smygande och försiktigt som resten av året utan livfullt och påtagligt.

Måsarna slutar inte helt att skria denna tid på året, ens när det är som skummast vid 2-snåret. Även om de dämpar sig lite så hörs de ändå.

Sommar.

Anonym sa...

Hunden Trelle är faktiskt inte nerbrunnen. Ett misslyckat försök som var så klumpigt gjort att elden förmodligen hade självdött utan brandkårens hjälp ;)

wintermute sa...

Varför måste allt alltid vara störst? I vintras gjorde jag Sveriges MINSTA rondellhund och försökt utmana andra att göra ännu mindre hundar, men det var svårt att få någon att nappa. Min rondellhund syntes inte så bra men han uppmärksammades ändå. Se vidare
http://wintermute.blogg.se/rondellhunden_kurt.html