lördag 16 juni 2007

Privatiseringsfundamentalism

är temat för dagens debattartikel på Svenskans Brännpunkt.

Den handlar om utvecklingen i Täby, makarna Reinfeldts hemkommun, där moderaterna tycks förlorat allt vett och sans efter att i valet fått egen majoritet.

Bland annat skriver debattörerna:
"Privatiseringen av Tibbleskolan saknar stöd hos personal och elever. 84 procent av lärarna och 76 procent av eleverna är emot och 43 lärare sökte i en annons efter nya jobb.

Täbyborna kommer att drabbas av ökade kostnader, minst 15 miljoner kronor per år, och de elever som inte kommer in eller inte vill gå i friskolan hänvisas till grannkommunerna."

Läs artikeln. Det är viktig läsning för alla som är intresserade av politik. Av den framgår vad som kan hända när makten stiger de valda åt huvudet och man förlorar hörsel, syn, förstånd och omdöme. Vi har haft maktfullkomliga företrädare i våra led. De har på goda grunder blivit bortröstade. Jag är övertygad om att moderaterna INTE kommer att ha egen majoritet i Täby efter nästa val.

När det gäller själva sakfrågan, Tibble gymnasium, undrar jag om våra moderater ska följa efter med Värmdö gymnasium. Jag har skrivit om det förut här och här. Vi har alltjämt inte fått något besked.

Inga kommentarer: