torsdag 14 juni 2007

Köp en kurva


Två ämnen har förekommit på bloggen mer än vanligt på sistone. Lumpan och sport.

Jag gillar sport. Av många skäl. Är uppvuxen i lagsportsvärlden, fostrad i en idrottsklubb och känt alla fördelar med det genuina engagemanget och samhörigheten i Gustavsbergs IF f-72. Fotboll. Läger och cuper. Nerver och skratt. Tråkiga träningar på sena torsdagskvällar i gråkalla senoktober och exotiska parader med lag från alla länder i Gothias namn.

Alltjämt är det en svåröverträffad välbehagskänsla att ta slut på orken i kroppen med hjälp av ett träningspass. Där den fysiska orken tar slut fylls paradoxalt den mentala orken på. Grunden för upplevelsen läggs i barnaår. Det är viktigt.

I det politiska arbetet har därför intresset och engagemanget för idrotts- och föreningsfrågor varit självklart.

Och nu till väsentligheten i detta inlägg: Ingarö IFs ordförande Kent Söderström förärades härom veckan med Rotarys Thuressonstipendium. Kent förkroppsligar det positiva med föreningsarbetet. Tron har kunnat försätta berg, det är utvecklingen på Ingarö ett konkret exempel på. Trots stora ekonomiska problem och en halvbyggd anläggning och många trista konflikter kastade sig Kent in, motiverade tillsammans med några själar fler att hugga in, hjälpa till och kämpa fram en långsiktig lösning.

Nu står föreningen nära ett fullbordande av den anläggning som bara för ett par år sedan tedde sig som en hägring. Sponsorer har raggats, ledare har motiverats, barn och ungdomar och tränat, spelat och tävlat och NU är ytterligare en viktig pusselbit påväg att kunna komma på plats. Friidrottsanläggningen.

För att lyckas har Ingarö IF öppnat för möjligheten att du och jag kan köpa en liten andel i löparbanorna eller någon annan facilitet. Jag tänkte investera i en kurva!

Hoppas du också bidrar till anläggningen kan komma på plats redan i sommar. Gå in på www.ingaroif.se
För barnens och ungdomarnas skull!

4 kommentarer:

b2b sa...

Likheten mellan dig och Anne Nicole Smith - ni investerar båda i era kurvor.

Flisan sa...

Haha, den är bra den rubriken.. Klurade du länge?!!

b2b sa...

Jag tror inte rubriksättaren var medveten om humorn, men jag skulle inte sätta mitt liv på det.

Annika Andersson sa...

Tur!
Då får du behålla livhanken ett tag till...

A