torsdag 5 juni 2008

Kommunstyrelsens knasigaste

Igårkväll var det dags igen. Det duggar tätt mellan mötena. Och vi satt i sju timmar. Igen..
Jodå, vi arbetar jätterationellt. Inte.

Framåt småtimmarna växer irritationen när man vet att det bara är några få timmar kvar innan man ska upp och stå igen. Fixa frukost, göra matsäck inför skolans utflykt, hitta säkerhetsnålar som ska med för fästa nummerlappen när det är tävlingsdags där på utflykten, fläta det linblonda håret i något som kan kallas frisyr och få iväg hela härligheten till skolan.

Utöver mötets längd fanns det några inslag på kommunstyrelsen som var riktigt knasiga.

1. Hemmestatorp
Ni vet försvarsmarken kommunen fick erbjudande att köpa för ett vrakpris. 8 hektar för 4 miljoner kronor.

Nu skylls det faktum att frågan inte beslutats politiskt någonstans på en stackars tjänsteman. Det är fegt, fegt, fegt.

Då klev en av mittenpartiernas företrädare fram och tog sin del av ansvaret. Han vidgick att han varit med och tagit ställning i frågan i en diskussion mellan m-styrets ledning och den/de tjänstemän som hanterade frågan.

Heder åt honom.

2. Förskola i Charlottendal
Av tidigare inlägg framgår att bristen på förskoleplatser riskerar bli akut inom ett halvår. Vi har på varje möte med Förskolenämnden i år påpekat att tempot behöver snabbas upp med förskola i Charlottendal. Dessutom har vi föreslagit att man borde titta på båda tomterna som kommunen äger i området eftersom det sagts oss att det är dyrt och komplicerat att bygga på den som i första hand var tänkt för förskola.

På kvällens möte undrade vi vad bygget får kosta eftersom det finns en uppgift om att marken är dyr att bygga på. 35 miljoner istället för "normala" 25 miljoner är sedan tidigare fastighetsbolagets bedömning men det framgår inte av underlaget inför beslut. Vi får svaret att i förslaget till budget för nästa år (som ska behandlas efter sommaren) kommer det framgå att bygget får kosta 25 miljoner. Samtidigt får vi veta att m-styret inte tycker det är intressant att ha med "skoltomten" som ett alternativ till förskoletomten. Förskolan ska byggas på förskoletomten.

Varför lägger man ett förslag som man på förhand vet inte är realistiskt?

Varför tittar man inte på den andra tomten som förhoppningsvis inte är lika dyr att bygga på?

Då skulle man kanske kunna klara den prisnivå man önskar.

Obegripligt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kan vi säga om högern?
Många handlar med villfarelser och falska miraket och vilseleder de okunniga massorna. Det var redan sagt allt som behövde sägas.
Nisse Anonym / vet att Annika inte gillar anonyma tyckare men jag kunde inte låta bli... f-låt.

Anonym sa...

Värmdöpolitiken som ett hemsökt hus, fullt av gengångarna, osaliga andar och oknytt som gör husets invånare oroliga och sömnen lätt och otillräcklig.

Oppositionspolitikern som en exorcist.

JN som Linda Blair LB som Max von Sydow.

Och alliansen. "Mitt namn är legio, ty vi är många."

Anonym sa...

Hur lyder förklaringarna undrar jag. Ni måste ju ha ställt frågor och fått några svar. Hur löd dem?


Henrik

Annika Andersson Ribbing sa...

Hej Nisse - helt okej så!

LTCM - det var en av de roligaste kommentarerna jag fått! Har inte sett filmen men förstår att det är dags..

Henrik - när det gäller Hemmestatorp så handlar det om ren feghet och inte stå för sitt ansvar. Tyvärr. När det gäller förskolan så.. tjaa.. det blev ingen närmare diskussion eller precision kring varför inte skoltomten övervägs. Men jag lovar återkomma om det kommer förklaringar framöver.


Annika