onsdag 19 november 2008

(mp) fick göra jobbet denna gång..

Efter lunch damp den ned i mailkorgen. Kallelsen till ett nu extrainsatt kommunstyrelsemöte.

Har idag fått den osannolika historien bekräftad. Alltså; vi hade kommunstyrelse för exakt en vecka sedan. Där skulle vi äntligen besluta om detaljplan och exploateringsavtal för det sk. Ekobacken.

Ett problem dock:
ingenstans i exploateringsavtalet säkerställdes den ekoprofil som vi varit överens om politiskt och som vi sedan år tillbaka varit ense med markägaren om.

Vi undrade varför. Ansvarig nämndsordförande svarade att man hade ansträngt sig hårt men att detta var så långt det gick att komma.

Några dagar senare kontaktar företrädare för oppositionen, i det här fallet en miljöpartist, markägaren. De stämmer träff dagen efter (igår). Utan några som helst omsvep accepterar han förslaget till formulering som säkerställer inriktningen. Han meddelar att förslagen till avtal som förelagts honom aldrig innehållit motsvarande eller att frågan på något sätt rests i diskussionerna.

Man blir ta mig f-n matt!

Därpå fick miljöpartisten ifråga också följa upp och säkerställa att kommunstyrelsen snabbt extrainkallas för att kunna hantera detta utan tidsspillan. Nu kom som sagt kallelsen.

Vad gör (m)ajoriteten?

Moderaterna har totalt drygt 4,5 heltidstjänster för att styra kommunen. Det motsvarar 180 timmar i veckan. Miljöpartiet har 15% - FEMTON PROCENT, av EN heltidstjänst som oppositionsparti. Dvs. 6 timmar i veckan.

Det är fritt fram för var och en att dra sina egna slutsatser..

2 kommentarer:

Hans O Johansson sa...

Hej! Du verkar förvånad över den nya lögnen. Jag är det inte. Läs mer på min blogg.
Hälsningar Hans J.

Annika Andersson Ribbing sa...

Hej Hans!
Jag har läst. Jag vet inte om jag är förvånad.. Eller jo, det är jag faktiskt. Inte indignerat utan faktiskt mer förundrat. Det är ju så klantigt och dumt.