fredag 28 november 2008

Tyck till!


På onsdag i nästa vecka ska vi ta ställning till detaljplanen för Mariagatan i centrala Gustavsberg.

Förslaget innebär bostadsbyggande där nuvarande ungdomsgården mm. ligger. Det är alltså de gula barackerna mittöver bussterminalen, påväg upp mot Kvarnberget, som ska rivas och ersättas med bostäder.

Riksbyggen köpte marken för en tid sedan. Nu finns ett planförslag som Sweco architects utarbetat.

I förslaget får Riksbyggen uppföra sju flerbostadshus med totalt 127 lägenheter.

Det är definitivt bra att det kommer till bostäder i centrumområdet. Sedan inställer sig som vanligt frågan hur det ska se ut..

Jag måste tillstå att jag är skeptisk till den mest markerade byggnaden. Inte för att den tillåts vara högre än de hus som finns runtomkring idag, nej det gör mig inget. Men själva utformningen är helt enkelt inte snygg. Jag hade gärna sett något smalare och smäckrare.

Döm själva härnedan. Och skriv gärna en kommentar om vad du tycker. Det är alltid trevligt med input inför viktiga beslut..!

Vill du läsa om förslaget i sin helhet? En länk här!

(Det är alltså den mittersta byggnaden vi talar om! Bilderna är Riksbyggens.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Öst-Berlin-bygget" på Skärgårdsvägen 6 är värre, men det här förslaget ser ut som att arkitekten har kraschlandat i sina tankar och glömt var byggnaden ska uppföras! En småskalig skärgårdsmiljö med riksintressanta bostadsområden runt knuten bör bibehålla den småskaliga profilen i möjligaste mån. Låt någon annan komma med bättre förslag! Om vi nu inte ska splitta centrum ännu mer än vad det är idag.

hassen sa...

Så innovativt och snyggt. Kan verkligen liva upp centrumet.