tisdag 19 februari 2008

Missa inte!

Andra delen av dokumentärserien "Klass 9A" som börjar om drygt 90 minuter..

Jag gjorde som en av våra chefer föreslog, tittade på seriens första del när den repriserades i helgen. Vi satt naglade alla tre i soffan, jag, J och E.

J tyckte eleverna verkade väldigt snälla med tanke på sitt rykte. Jag kan tänka mig att de var lika delar tagna av stundens allvar - ny chans, nya möjligheter - , påverkade av kameran och osäkra inför alla nya lärare. Därför blir det spännande att se hur det utvecklas i kvällens avsnitt.

När vi pratade om vad som en utmärker en bra lärare kunde vi snabbt konstatera att vi hade samma favorit i det första programmet. E säger att "en bra lärare tycker om en".

Visa ord.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar tanten, vem gillar du??

Anonym sa...

Elever är (ofta) snälla. Rykten är onda. Andra delen var mer dramaturgisk soppa. Konflikten presenteras...och fördjupas. Skolsåpa. Färre elevröster. Färre bilder på praktiskt (hårt) arbete och goda inspirerande pedagoger. Mer gnäll. Skola som medier älskar att framställa den. Och (vissa) politiker skäller ut (våra ansvarstagande ledare?). Visst är tanten bra. Proffsig. De andra också. Projektet är galet. Men det gör inget. Bara någon, Någon, NÅGON visar något positivt från svensk skola! Något som kan ta oss ur bilden av skoltid som en mörkrets vandring. Det är inte mörker jag ser. Och då är jag ändå där - varenda dag! Och kom ihåg Talking Heads: "Facts all come with points of view, facts don't do what I want them to." /J

Nathalie Sundesten Landin sa...

Words J!
Jag tycker målet är galet - att bli bland de tre bästa i landet. Varför handlar mål jämt om att bli bäst. Målet hade ju varit tillräckligt att få alla att bli godkända. Problemet är efter granskning att eleverna redan är godkända, några har VG. Så just dessa elever är vad jag förstått inte de mest utsatta. Men det förtar inte behovet av att visa allt det positiva som sker ute i våra skolor. Själv är jag mest förtjust i Stavros - det beror just på kärleken till eleverna men också de höga förväntningarna.

Det kommer man långt med.

Ingarö sa...

Denna serie ska uppenbarligen visa att allt är lärarnas fel.
De som inte kan få sina klasser att bli en av de bästa i landet...
De som inte älskar sina elever tillräckligt.....
I den nuvarande jubelkören kan jag inte stämma in.
Vilken klass, eller äldreboende för den delen, skulle inte bli "bäst" av att få TV-tid?