måndag 25 februari 2008

Nackas beslut

Ikväll sammanträder Nackas utbildningsnämnd. De ska ta ställning till det förslag till tilläggsavtal som nu finns utarbetat och som skulle ge Värmdös ungdomar förtur till det egna gymnasiet Värmdö gymnasium vid Gullmarsplan.

Idén kommer från KSL, kommunernas samarbetsorgan som också utarbetat grundavtalet, skälet till de många turerna de senaste veckorna. Vi drog en försiktig lättnadens suck när vi fick höra talas om idén och uppgiften att alla man talat med nu vill försöka lösa Värmdöelevernas problem.

Ända tills i fredags. Då kom andra besked. Nacka kommer säga nej till förslaget. Trots att samma Nackas kommunstyrelseordförande är ordförande också i KSL och pappa till den konstruktion som nu Nacka ämnar säga nej till.

Det är svårt att se logiken i allt arbete som lagts ned från alla möjliga håll om Erik Langby först ställer sig bakom ett förslag som samme Erik sen säger emot. Det innebär enligt informationen från KSL att det inte blir något tilläggsavtal. Alls. Det kräver nämligen samtliga kommuners undertecknande. Enligt KSLs brev.

Och då blir det ingen förtur för Värmdöeleverna.

Jag återkommer med besked om hur utbildningsnämnden i Nacka beslutade. Tills dess håller jag tummarna i mina tjocka täckhandskar. Klockan 16.30 börjar deras möte.

2 kommentarer:

Lotta sa...

Håller tummarna jag med. Tänker på er där uppe och hoppas ni njuter i fulla drag! Saknar dig. Puss!

Anonym sa...

Och vi dig!

Annika