onsdag 25 april 2007

47374

..spås antalet Värmdöbor vara år 2015 enligt kommunens nya befolkningsprognos.

Det är drygt tiotusen fler än idag.

Mest spås Gustavsberg öka, från 12512 personer till 18210.
Värmdölandets 12252 ska bli 16142 och Ingarö växer från 6384 till 7711.
I Djurö och Stavsnäs blir det också fler, 1132 blir 1248 och i skärgården förväntas tillväxten bli minst, 1132 ökar till 1248.

Motsvarande tidsintervall bakåt är också intressant. För nio år sedan var Värmdöborna 29396 till antalet.

Tillväxt med andra ord.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är måhända lite lustigt med inflyttning i kommuner; kan man, som i Värmdös fall, konstatera en efterfrågan på produkten (Värmdö), skulle man kunna höja priset (skatten), men det är inte sällan så att volym genererar skalfördelar och lågt pris (låg skatt).

Men det är ju inte konstigt, egentligen, ty ägarna är ju medborgarna och de vill ju inte betala mer ä de vill och kan. En kommun är ju som ett kooperativ.

Har samhället blivit hårdare? Kallare? Vad skulle räknas som ett indicium på detta? Igår i media raporterades det om att 50 procent av "vinsten" av borgarnas skattesänkningar gick till 10 procent av befolkningen. Såana undersökningar och (s) har egen majoritet i nästa Sifo.

Inte så mkt för att det skulle vara fel rent allokeringstekniskt, men för att det sätter igång mskans starkaste drivkraft - avundsjukan. (s) är medicin mot klyftor och lägger sålunda locket på avundsjukan.

Janne Pettersson sa...

Med den folkmängden vore det väl trevligt om Värmdö och Gustavsberg blev mer som en stad snarare än dagens sömniga förort. Jag gillar många gustavsbergare, men jag har ganska litet till övers för Gustavsberg.

Annika Andersson Ribbing sa...

V: Tack för poesin. Den ska jag planka. Om och om igen.

J: Tur på sätt och vis att det inte var tvärtom, att du gillade Gustavsberg men hade svårt för dess invånare. Jag vill mest av allt introducera dig i de diskussioner som konkret förs kring utvecklingen av vår uppväxtort. Tror att du skulle se stora uppsidor med idéerna. Jag tillhör också dem som gärna skulle se lite stadskänsla i den centrala delen (och lämna grönområdena runt omkring orörda). Det finns en idé om att flytta fabriken och där etablera bostäder mm. Som sagt - vi måste ses! Det kommer mer om det på bloggen också när jag får tag i bra bilder.


A