onsdag 18 april 2007

Jazz och Abulkasem


Årets argument för att pricka in en Stockholmsvistelse heter Steely Dan. Så fräckt!! De kommer till jazzfestivalen och det kan bara bli en höjdare att tillbringa timmar i gräset. Lyss till musiken, insupa jazzet i luften, se himlen bli allt blåare och ana grässtrånas kontur mot fotsulorna genom den rutiga ullfilten.

Om någon till äventyrs behöver fler argument kommer ett till. Laleh! Varje gång jag uttalar namnet känns det som att sätta sig i en raket. En musikalisk flygtur. En resa med fantastisk utsikt. Hon bjuder på en tripp. Där och då.


J har just kommit hem efter bio med eleverna. Full av engagemang och lidelse sprutar han ur sig salva efter salva över den ytlighet och statusjakt som blivit allmer förhärskande och som gestaltas på ett fulländat sätt av Michelle Meadows i filmen "Darling". Han får lust att revoltera säger han. Provocera. Just nu är idén att byta efternamn. Från det högadliga, ursvenska, fiiina dörröppnarnamnet Ribbing. Till något arabiskt. Göra ett tvärtom-move.

-Abulkasem, föreslår jag. Eller.. hm.., låt eleverna komma med förslag och vaska därpå fram fem finalister som eleverna får rösta på. En praktisk övning på samhällskunskapslektionen..?

Han svarar inte först. Han tänker.
-Uhm.., det är ett intressant förslag... Samtidigt ska det ju vara ett riktigt namn.. Det ska vara seriöst. På riktigt.


Jag lovar återkomma när namnbytet är genomfört. Och kom för all del med förslag på vad han skulle kunna heta..!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är dödsroligt!
Khemiri är fint. Och vilka sjysta associationer!
Vad säger familjen??

Eva sa...

Snacka om utmaning!

;)

Anonym sa...

Och svensk musiks Greta Garbo. Det är ett tredje skäl..!

Annika Andersson Ribbing sa...

H: Ja, jag har glirat (heter det så?) honom friskt, att han får jobba om han ska ta rygg på Jonas.
De invigda skrattar gott. De oinvigda... no comments.

E: Mmm..!

F: Sophie Zelmani ja, jag såg att hon skulle spela också. Och vet du vad! Hon spelar SAMMA dag som Steely Dan så man får en bra kombo på en dagsbiljett!