söndag 1 april 2007

Långnäsa


Dagens aprilskämt är dessvärre känt sen ett tag. Det är dessutom inget skämt, fast det borde vara det. Nya zonsystemet och drastigt höjda avgifter för att resa med kollektivtrafiken infördes idag.

Den största långnäsan i sammanhanget är kanske inte att centern helt oblygt bytt uppfattning från att i valrörelsen ha drivit frågan om enhetstaxans bevarande till att nu tycka att det är okej att göra om, zonindela och fördyra. Nej, det fetaste bottennappet drar vi Värmdöbor eftersom vår kommun undantagits från löftet att inte lägga zongränser inom en kommun (den ursprungliga tanken var alltså att man skulle kunna resa inom en och samma zon om man höll sig inom EN kommun).

Undantaget Värmdö innebär att om man bor centralt på Ingarö, exempelvis i Brunn, och ska ta sig till sin vårdcentral som ligger i Gustavsberg, så korsar man en zongräns och resan blir dubbelt så dyr. Avståndet på cirka sex kilometer kostar lika mycket som en resa tio gånger så lång på annat håll i länet. Genomtänkt? Näe. Gör om - gör rätt.

Hör Plura sjunga "Somliga går med trasiga skor". Det känns som rätt dag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Snacka om gränsdragningsproblematik...
Men lite bestickande är det.

Anonym sa...

Det är så förbannat korkat. Jag har varit arg hela, jävla dagen (eftersom jag dessutom glömt att köpa nytt busskort, det gamla gick ut i lördags), en halv förmögenhet får man punga ut på en enkel resa.

Må C G Wennerholm ...ha det varmt.

/H

Annika Andersson Ribbing sa...

:-)