torsdag 26 april 2007

Konsthantverkets dag


..innebär saliga aktiviteter på min bakgård. Faktiskt!
Precis bakom min port ligger G-studion i Gustavsbergs anrika fabrikskvarter. Här är en mängd begåvade konstnärer samlade och några gånger om året slår de upp sina portar för alla oss som gillar att titta på och köpa vackra saker. Man vandrar mellan ateljerna och dealar med sitt ekonomiska samvete (trots att pjäserna har generösa rabatter!). För min del händer det inte att jag kommer därifrån med mindre än fyra ting varje gång.

Mia E Göranssons, Kina Björklunds, Nina Ps och Monica Johanssons vita keramik är mina favoriter. I den mån plånboken är lite ledsen är vänner och familj desto gladare. Ofta blir alstren från de lokala hantverkarna ovanliga presenter.

Nu är det dags igen!

På lördag öppnar de klockan 11. När du tröttnat på att springa i trapporna i de olika ateljehusen finns ännu mycket mer att se. Gustavsbergs porslinsmuseum visar sin Stig Lindbergutställning, det finns små butiker och outlets (både Kosta Boda/Orrefors och Fabriksbutiken), restauranger och caféer. Gula byggningen som Dag Landvik rustat så vackert är också en pärla.

Det är som upplagt för dag i Hamnen helt enkelt. Mmm..

Mer info: www.konsthantverk.info

Inga kommentarer: