söndag 29 april 2007

Sunday bloody sunday


Har funderat några dagar på vad jag säga på första maj. Några tankespår har avvärjt den värsta ångesten men alltjämt känts lite trubbiga och intetsägande.

Ett kort tal på temat barn- och ungdomsfrågor.

Men så satte jag för att bringa reda i musikfilerna och fann U2s "Sunday bloody sunday". VÄLDIGT bra bränsle för att hitta känslan.

Det känns skoj att vår huvudtalare i år heter Lotta Fogde. Jag läser alltid med stor behållning hennes krönikor i DN. Klockan 10.30 samlas vi utanför Folkets Hus i Gustavsberg.

Och så läser jag i DN att Mats Odell vill utbilda svenskarna i deras egen hushållsekonomi. Han är orolig för att vi inte förstår vad några procents ränteuppgång skulle innebära för vår familjeekonomi. Förutseende av honom. Jag är mer orolig för vad ränteuppgången de facto får för konsekvenser.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, nu har ni en hotbild, någon annan bestämmer. Du kan ju lyfta fram eventuella hotbilder på riksplanet, om du inte vill vara lokal.
Det finns ju alltid en interferens från det stora (riks) ner till det lilla (kommunen).

Mkt, mkt rolig Bergelin-strip...

Anonym sa...

Det ”socialdemokratiska” turkiska partiet Cumhuriyet Halk Partisi uppmanar den turkiska militären att genomföra en statskupp mot den demokratiskt valda AKP regeringen i Turkiet.
Jag uppmanar den svenska socialdemokratin att bestämt fördöma den turkiska militärens hot om en statskupp, samt arbetar aktivt för att utesluta Cumhuriyet Halk Partisi ur socialistinternationalen.

Osman