onsdag 24 oktober 2007

Det bidde en tumme - knappt


På fullmäktige ikväll kommer församlingens 51 ledamöter få veta att av de utlovade 40 miljoner kronorna bidde intet. Det framgår av det skriftliga svar jag nu fått på mina sk. interpellationsfrågor.

En liten fnutt får Värmdö nästa år i en statlig "satsning" för de yngre årskurserna för att lära barn läsa-skriva-räkna. Jag är i skrivande stund lite osäker på det exakta beloppet vi kan fövänta oss, men ca en halv miljon kronor kan det bli.

Det förslår ju inte särskilt långt med tanke på att den lokala Alliansen samtidigt beslutat att skära ned med 19 miljoner.

Återstår 39,5 miljon kronor för att nå upp till det utlovade. Och att man avstår från att skära bort de 19 miljonerna.

Nu handlar tyvärr inte diskussionen om hur vi ska trycka på statsmakterna (som tydligen är de enda som kan infria den lokala alliansens löften). Istället skyller de ansvariga politikerna ifrån sig och leker pekleken, dvs. pekar på någon annan som är mer skyldig till att skolan får drastiskt försämrade villkor för sin verksamhet istället för tvärtom. "Det var inte vårt parti som lovade". "Det var inte vårt parti lokalt, det var partiet centralt". Osv. Bidrar säkert till ökat förtroende för politik och politiker. Inte.

1 kommentar:

Ulla sa...

Det är faktiskt förjäkligt. Vi måste se till att alla Värmdöbor får reda på att de bryter mot sina löften på ett sånt flagrant sätt. Hur gör vi det? Kan jag hjälpa till?