onsdag 3 oktober 2007

...Trött. Och lite glad. Vilka tjejer det finns!


Siffertrött igår, idag bara trött.. Höstbaciller. Och späckade dagar och kvällar.

Våra nämnder har kickat igång sina behandlingar av budgetarna för nästa år. Igår var det äldre och handikappade som fick spara. Idag förskolan, fritiden, föreningarna och kulturen.

Det kommer bli större barngrupper i både musikskolan och förskolorna nästa år. Föreningsledarna förväntas jobba ännu mer ideellt och familjerna lär få större medlemsavgifter oavsett vilka fritidsintressen deras telningar har.

De gamla får ännu kortare besök av tjejerna från hemtjänsten. Och de funktionshindrade som har störst behov får sina anslag nedskurna.

Man blir som sagt... Trött.


Men lite gladare blir jag när jag tänker på tjejerna jag träffade i måndags. Då, på barnens egen dag den första oktober, delades försäkringsbolaget if ut priset "Säkerhetsnålen" för första gången. Priset gick till två 20-åriga tjejer som dragit igång föreningen "Maskrosbarn". www.maskrosbarn.org

Föreningen hjälper barn och ungdomar som har föräldrar med missbruksproblem. Tjejerna förkroppsligar Maskrosbarnet i sin allra bokstavligaste bemärkelse. När de berättade om sina egna erfarenheter vid ceremonin i Värmdö gymnasium, lämnades ingen i den proppfulla aulan oberörd.

Juryns val att ge priset, äran och 50 000:-, till dessa båda och deras arbete gör en glad i hela kroppen. Hoppas de känner sig stolta. Länge, länge.

Inga kommentarer: